Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RINO VULETIĆ

Splićanin koji pomiče granice: 'Frizure radim na neobičnim lokacijama'

Autor Tonia Malić
Autor Tonia Malić

Ovim poslom bavi se već deset godina, a sada je odlučio pomaknuti granice

Izvor: Privatni album

Splićanin Rino Vuletić, jedan je od onih poduzetnika koji svoj biznis razvijaju van standardnih okvira. Već deset godina radi kao frizer, ali s vremenom se zasitio zatvorenog prostora pa je pokrenuo projekt kakav još uvijek ne postoji u Hrvatskoj. Naime, ovaj 26-godišnjak svoje klijente 'sređuje' na neobičnim lokacijama, a ako želite novu frizuru, dobit ćete ju na svježem zraku i u zelenom okruženju. Kako izgleda kad se upustite u ruke talentiranog Rina, saznali smo upravo od njega.

Story.hr: Koliko dugo radite kao frizer?

Profesionalno radim kao frizer deset godina, ali ljubav prema poslu rodila se još u djetinjstvu. Još dok sam bio dijete gledao sam majku, koja je također frizerka, i uvijek mi se sviđao način na koji usrećuje klijente realizirajući njihove ideje i želje. 

Story.hr: Nedavno ste pokrenuli projekt kakav još nije viđen na ovim prostorima. Klijente umjesto u frizerskom salonu šišate u prirodi. Ispričajte nam malo više o tome.

Do ideje sam došao jer sam puno vremena proveo između četiri zida po frizerskim salonima, i prostorima dok sam učio i gradio znanje i samim time nisam imao vremena putovati gdje sam želio. Oduvijek sam sebe vidio u takvom okruženju. Kada si mlađi takve stvari možda izgledaju neizvedivo iako smatram da je sve izvedivo ako se vjeruje i uloži dovoljno truda. Naravno, uz strast i ljubav, a osobno sam doista strastven prema svom poslu i volim to što radim. 

Story.hr: Koji su Vam daljnji planovi? 

Moj projekt je trenutno isključivo moj i nisam imao nekakve smjernice niti posebno smišljen plan, ali iz dana u dan ideje dolaze, planovi se stvaraju sami od sebe i mislim da sam sve bliže ostvarenju svog sna. Planiram putovati na razne egzotične lokacije koje su, prema mom mišljenju, lijepe, posebne i fotogenične. Takve stvari radim kada uhvatim slobodnog vremena, radim ih 'pro bono' i želim pokazati kako ljubav i strast ne treba stavljati u nikakve okvire ni zadovoljavati se rutinom nego probijati okvire i granice inovacijama i improviziranjem.

Story.hr: Na kojim lokacijama trenutno radite?

Za početak planiram obilaziti hrvatsku obalu i otoke te prikazati svoj stil uređivanja ljudi na posebnim lokacijama gdje će se osjećati posebno i ugodno poput biokovskog Sky Walka, otoka Korčule... Neću puno otkrivati, ali obećanjem da će biti puno predivnih i neobičnih lokacija. 

Story.hr: A kako ćete svoj projekt realizirati kada dođu hladniji dani?

Kao što sam ranije naveo, za mene ne postoje prepreke ni granice, a okviri su tu da se probijaju. Kada je zadatak težak, motivacija mi je veća i veselim se svakom pa tako i zimskom izazovu.

Story.hr: Kakve su reakcije klijenata?

Reakcije su odlične i pozitivne. Klijenti me motiviraju svaki dan da se usavršavam i budem sve bolji i kreativniji.

Story.hr: Znači li to da više ne radite u frizerskom salonu?

Posljednjih godinu dana fokusiran sam isključivo na svoj projekt i ne radim u salonu jer to ne bi bilo moguće, prvenstveno fizički pa onda i zbog mnogih drugih razloga tako da sam trenutno posvećen šišanju na neobičnim lokacijama. 

Izvor: Privatni album

Story.hr: Kakve usluge nudite?

Uz šišanje i uređivanje brade, volim fotografirati i snimati. Smatram se kreativnom osobom i trudim se da to prikažem i iskoristim kad god je to moguće.

Story.hr: Mogu li Vaše usluge koristiti i žene?

U posljednjih nekoliko godina usavršio sam znanje koje je direktno vezano za mušku ljepotu jer smatram da i muškarci trebaju provoditi više vremena pred ogledalom.

Story.hr: A zarada?

Iskreno, kada sam krenuo u ovaj projekt nisam razmišljao o profitu jer sam mislio kako strast i novac ne idu zajedno, ali sam s vremenom shvatio da je i to moguće. Ponavljam, ne razmišljam direktno o profitu, ali smatram da kada je nešto dobro i kada se radi s ljubavlju na kraju bude nagrađeno - duhovno ili materijalno.

Story.hr: Susrećete li se s predrasudama?

Vjerujem da se svi nekad susretnu s predrasudama pa tako i ja, ali ne pridajem im previše pažnje, naprotiv, iskoristim ih kao dodatnu motivaciju.

Story.hr: Gdje se vidite u budućnosti?

U budućnosti se vidim kao netko tko će ljudima otvoriti oči i pokazati da ne postoje okviri ni granice i da sve može biti onako kako zamišljate prije spavanja.

Najčitanije

Najnovije