O hit frizuri jeseni, chunky pramenovima već smo vas ‘prosvijetlili’, ali sad vam donosimo još odličnih prijedloga iz kojih možete izabrati svoju novu boju koja će vam najbolje pristajati.

Od snažne bakrene do kremaste plave, u nastavku vam donosimo prijedloge za osvježenje vaše kose i savršenu novu jesensku frizuru!

Jesen nam je već stigla na vrata i pravo je vrijeme da se riješimo ispucalih vrhova i boje oslabljene suncem i soli s mora. Potraga za pravom bojom za jesen počinje! S obzirom na trenutnu situaciju i pandemiju koronavirusa, iako smo se tijekom ljeta malo opustili što se vidjelo i na odvažnim crvenim i plavim nijansama koje su bile u trendu, s hladnijim danima nam dolazi i mogućnost novog lockdowna stoga su sve traženije frizure one koje se lako održavaju, a odlazak frizeru nije prečesto potreban. No naravno, manji trud ne znači i dosadnu boju i frizuru, jer je ove jeseni u trendu mnogo više od klasičnih svijetlih plavih nijansi i balayage brineta. Nijanse su puno toplije i punije, a crvena će biti boja sezone! Za one odvažnije i spretnije, imamo i par prijedloga za eksperimentiranje kod kuće.

Odaberite boju i nijansu koja vam najbolje odgovara i ukoračite u jesen s novom predivnom frizurom.

Face framing pramenovi

Pramenovi koji uokviruju lice savršeni su za održavanje ljetne boje kose koja je prirodno posvijetlila na suncu bez previše brige. Savršen je način za donošenje svjetline bez tretiranja cijele kose pramenovima s folijama. Ovo je odlična varijanta i za one koje svoju kosu često nose podignutu ili u repu pa će tako s pomoću ove tehnike lako posvijetliti svoje lice bez sati provedenih u salonu.

face framing pramenovi
Instagram 

Topla i kremasta plava

Tople nijanse su pravi tonalni smjer u kojem treba ići ove jeseni, pogotovo ako već imate kremastu ili bež nijansu kose i želite te tonove još zatopliti i provući kroz cijelu dužinu. Ovakvo nijansiranje je dobar izbor i zbog toga što će dodavanje toplije boje olakšati daljnju brigu o kosi jer toplije nijanse blijede blaže od hladnijih. Svog frizera sljedeći put možete tražiti topli zlatni preljev preko postojeće posvijetljene plave nijanse koju imate.

boja za kosu
Instagram 

Jednobojno

Iako su ombre i balayage tehnike najpopularniji načini lakog održavanja, neki frizeri predlažu i drugu rutu, bojanje kose u jednu, čistu boju, bez dodavanja pramenova. Na ovaj način bit ćete brzo gotovi u salonu i nećete morati dolaziti često. Baza bi trebala biti što bliža vašoj prirodnoj boji kako se ne bi vidjela linije gdje se odvajaju, što će ujedno omogućiti da boju dotjerate i sami kod kuće kad dođe vrijeme za to.

boja za kosu
Instagram 

Tamno kestenjasta

Crvena i bakrena bile su hit boje prošle godine, a popularnost im se ne smanjuje ni ove sezone. Savršeni spoj topline i punoće je ono što ovu boju čini tako posebnom. Savršena kestenjasta ima smeđu pozadinu s dubokim bakrenim odsjajem.

boja za kosu
Instagram 

Sjajna brončana

Još jedan veliki trend ove jeseni je gotovo crvena kosa, poput ove lijepe brončane nijanse. Za osvježenje smeđih nijansi, topliji tonovi savršeno su rješenje, a dodavanjem raznih nijansi topline možete dobiti smeđu i iz tamnijih i iz svjetlijih tonova. Sjajni premaz s brončanim tonerom bit će dovoljan za postizanje savršene brončane nijanse!

boja za kosu
Instagram 

Pastelno ružičasta

Ako ste slobodniji i kreativniji tip te ne želite uvijek igrati na sigurno, ružičasta je pravi izbor za vas! ‘Boja šećerne vune’ preslatka je nijansa koja pristaje baš svima i boja je koju lako možete dobiti i u ‘uradi sam’ varijanti. Ono na što trebate obratiti pozornost jest da će se ovakve svijetle nijanse najlakše primiti na vašu kosu ako vam je već posvijetljena. U slučaju da je vaša kosa tamna, ovu nijansu je teže dobiti te se tada svakako preporučuje stavljanje kose u stručnije ruke profesionalaca.

boja za kosu
Instagram 

Hladna karamel plava

Iako toplije nijanse trenutno svakako imaju svoj trenutak, i plave nijanse neutralnih tonova mogu biti dobar izbor za jesen. Savršena ravnoteža toplih i hladnih tonova stvorit će super karamel boju uz pomoć finih tankih toplo zlatnih pramenova dodanih na hladnu tamno plavu bazu.

boja za kosu
Instagram 

Duboka dimenzija

Savršeno sezonsko obogaćenje za tamniju smeđu kosu je dodavanje više različitih nijansi smeđe kako bi se stvorio dimenzionirana dubina postojeće smeđe boje. Prirodno tamna kosa na ovaj će način dobiti više dubine i varijacija, neće biti obična, jednodimenzionalna. Ovakva suptilna promjena može se napraviti čak i na crnoj kosi.

boja za kosu
Instagram 

Bakreno zlatna

Ako se ne biste još odvažili na pravu, snažnu crvenu, bakrene nijanse mogle bi u tom slučaju biti vaš izbor da vidite kako se osjećate u crvenim nijansama. Vaš frizer može vam na vašoj prirodnoj boji kao bazi napraviti mješavinu zlatnih pramenova pri korijenu, a na sredini dužine kose ubaciti bakrene pramenove. Druga moguća varijanta je da većinu boje kose preuzme bakrena boja, dok onda zlatni pramenovi više dolaze do izražaja.

boja za kosu
Instagram 

Biserno plava

Za kraj vam ostavljamo neobičnu boju koja tek dobiva na popularnosti. Ova nijansa plave mali je, ali zanimljiv pomak od klasične platinasto plave. Biserno plava nijansa prema preporukama frizera bit će savršen izbor za one koji žele promjenu od platinasto plave. U ovoj nijansi gdje trebaju biti vidljive nijanse s odsjajem duginih boja, bez sivih tonova.

boja za kosu
Instagram