Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAZIVAJU JE 'PRELIJEPOM I KARIZMATIČNOM': Regionalna zvijezda vratila je ovu frizuru u modu, možete je napraviti i sami

Sitne kovrče ponovo su hit frizura, a kod nas ju je popularizirala Teodora Džehverović. Saznajte kako ovu efektnu frizuru napraviti kod kuće.

teodora džehverović Izvor: Instagram

Danas vam predlažemo da isprobate nešto novo, malo eksperimentirate sa svojom kosom i napravite neodoljivi 'afro' look sa sitnim kovrčama.

Žene oduvijek imaju isti problem u vezi kose. Većina žena koje imaju kovrčavu kosu žele imati ravnu, a one koje imaju prirodno ravnu kosu, često žele imati kovrčavu. Na sreću, danas je moguće postići željeni izgled i u jednom i u drugom pravcu, uz pomoć trikova, preparata, ali i znanja. 

Brojne poznate dame obožavaju ovaj look te su među mnogim ženama popularizirale ovaj imidž. I srpska pjevačica Teodora Džehverović često nosi ovu frizuru koja pristaje baš svima.

teodora džehverović Izvor: Instagram

Ove lokne lijepo izgledaju puštene niz ramena i leđa, ali posebno efektna može biti i punđa podignuta tako vješto da sitni uvojci ostanu kao ukras oko lica. One koje nemaju dugu kosu bile su spremne i staviti ekstenzije da bi sebi ispunile želju i napravile loknice, ali to je već posao za frizera.

Međutim, ako već imate dužu kosu, možete i same napraviti ovu popularnu frizuru kod kuće! Najlakše je ako koristite veoma uski uvijač za kosu, odnosno ‘figaro’. Uvijajte pramen po pramen jer što je pramen tanji, to će lokne biti sitnije. Polako izvlačite uvijač iz svakog pramena, da bi lokna ostala netaknuta. Kad završite, obavezno naprskajte lakom za kosu jer ćete tako učvrstiti frizuru.

Ako želite izbjeći korištenje vrelih alata na kosi, možete ju navečer namotati i na vrlo sitne viklere od pjenastih spužvica i sljedeće jutro pažljivo odmotati. Ipak, mnoge sada koriste alternativnu metodu za koju nije potrebno korištenje topline, niti bilo kakvih dodataka, već će vam biti potrebne samo vaše ruke. Mnogi tvrde da je obično uvijanje mokre kose prstima jednako djelotvorno kao i kad koristite neki od preparata ili uređaja, a preporučuju ga samo dame koje prirodno već imaju valovitu kosu.

Predivne frizure stilizirane ovom tehnikom pogledajte u fotogaleriji!

Povezane vijesti

Magazin

Royals