Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠIŠKE KOJE ĆE DOMINIRATI U 2022.: Ne mogu biti jednostavnije za stiliziranje jer su 'prozirne'

Šiške ponekad znaju biti neposlušne i komplicirane za održavanje, zbog čega postoje prozirne šiške koje će dominirati trendovima kose u nadolazećoj godini.

Prozirne šiške pravi su hit sezone Izvor: Instagram (@meganellaby)

Definitivno je da su zavjesa šiške ili curtain bangs obilježile godinu koju polako ostavljamo iza sebe i time podigle kriterije za ostale prednje pramenove. 

Iako izgledaju vrlo chic, problem je što ih nije uvijek lako stilizirati, kao i to što zahtijevaju stalno održavanje i češći odlazak u frizerski salon. Umjesto toga tražimo trendove koje je lako održavati kod kuće, a jedan od takvih je i najnoviji hit iz svijeta šiški, tzv. prozirne šiške.

To su zapravo rijetke šiške kroz čije se praznine naziru dijelovi čela. 

Već sada se priča da će dominirati 2022., a riječ je o tankim šiškama koje ne prekrivaju u potpunosti čelo. Zovu ih i 'prozirne' šiške, a frizeri tvrde da su već nekoliko godina veliki hit u Aziji, a polako postaju trend u Europi i SAD-u, pogotovo nakon ljeta.

Odlučite li se za ovu vrstu skraćivanja šiški, stručnjaci naglašavaju da ovaj put oblik lica nije toliko bitan, ali morate voditi računa o svom čelu.

Ako imate visoko čelo, možete birati različite duljine šiški, a ako imate manje čelo, bolje bi bilo da šiške budu super tanke i nešto duže.

Kao i kod ostalih modela šiški, frizeri savjetuju šišanje dok je kosa suha, a ne mokra ili svježe oprana. Jedini razlog je taj što je mokra kosa teža od suhe i može stvoriti pogrešnu iluziju duljine, a duljina je ključna kada je u pitanju oblikovanje šiški.

Ova frizura može biti i izvrstan izbor za doček Nove godine ako je slavite u opuštenijoj, domaćoj verziji s prijateljima. Naravno, još se nose i klasične šiške koje je malo teže održavati, no izvrsne su ako imate uzak oblik lica primjerice poput naše sportašice Blanke Vlašić. 

Blanki Vlašić odlično pristaju klasične šiške Izvor: Instagram

Tutorial je podijelila i frizerka na Instagramu koja ima više od 3,8 milijuna pratitelja, a svojim primjerom pokazala kako se uspješno rade "lažne" šiške. 

Za početak je kosu na prednjem dijelu odvojila u V oblik i s tim pramenovima stvorila lažne šiške. Sljedeći korak je taj dio kose "presaviti" na pola i počešljati, a pritom paziti na željenu duljinu šiški. Kosu pričvrstite tankim ukosnicama koje su najsličnije boji vaše prirodne kose.

Ostatak kose oblikujte tako da se ne vide ukosnice, a isto možete učiniti tako da kosu povežete u visoku, neurednu punđu. Dakle, prijelaz lažnih šiški uopće nije vidljiv, ali izgledaju sasvim realno.

Punđu pričvrstite ukosnicama, a ova frizura je jedna koju možete isprobati za sutrašnji party, pogotovo ako želite malo promjene.

Povezane vijesti

Magazin

Royals