Frizeri tvrde da će bob biti glavni trend tijekom cijele 2022. godine, a njegova dužina i stilizacija daju više prostora za varijacije i originalnost.

No, čak i uz ovakvu frizuru, naizgled ravna kosa ne znači uvijek povlačenje obične crte.

Neke od varijacija su 'francuski bob', sa zanimljivim kratkim šiškama, ili 'talijanski bob', kod kojih je kosa kraća što je bliže usnama. No, za tople dane koji dolaze frizeri imaju novi prijedlog – 'nevidljivo šišanje'.

Nevidljivo šišanje pristaje djevojkama koje imaju gustu kosu
Instagram 

Riječ je o odavno poznatoj tehnici koja je već duže vrijeme potpuno napuštena, a sada ponovno oživljava – postupno stanjivanje kose posebnim škarama. Ljepotice na Instagramu koje se hvale novim frizurama kažu da im dužina nije 'ni dirnuta' te da im kosa ipak izgleda puno ljepše, a volumen savršen. Poanta je da se ovo stanjivanje radi samo na unutarnjim slojevima kose, zbog čega je ono 'nevidljivo'.

No, valja reći da ovakvo stepenasto šišanje nije za one koji se 'bore' s tankom kosom koja ne 'drži' fen, peglu ili figaro. Najprikladnije je za žene koje imaju gustu, ali neposlušnu kosu i kojima bob uvijek završi u nekom trodimenzionalnom obliku, odnosno ne pada lijepo na lice.

U galeriji pogledajte više fotografija frizura napravljenih uz pomoć ove tehnike.

Instagram Nevidljivo šišanje novi je trend