'Skandi bob' je trenutno najpopularniji stil s kojim sve cool djevojke poziraju na Instagramu - zato što je vrlo malo potrebno za održavanje i u osnovi ne zahtijeva stiliziranje.

Stil zagovaraju naši nordijski prijatelji koji obožavaju šik i laskave frizure za koje nije potrebno puno truda. 

Govoreći o stilu, koji su zagovarale Zendaya i Diane Kruger, Tina Farey, urednička direktorica, RUSH Hair, objašnjava: 'Budući da je bob uvijek bio popularan izgled kod klijenata, stil je evoluirao tijekom godina i sada je 'skandi bob' postao moderni look koji morate isprobati.

Vrlo laskav stil sam po sebi, bob je rezan točno ispod linije čeljusti i idealne je duljine za one koji žele duži bob. Rez uokviruje lice i ističe crte lica.'

Tajna izgleda je u jedinstvenom preokrenutom razdjeljku koji dodaje volumen i modernu notu. .

'Ovaj stil je vrlo lak za održavanje i podnošljiv je na vrućini jer nema potrebe za preoblikovanjem zahvaljujući jedinstvenom preokrenutom razdjeljku', dodaje ona. 

'Preklop na razdjeljku je vrlo istaknut, ali također daje dojam da je potpuno prirodan. Prilikom oblikovanja ovog izgleda ključno je dodati volumen korijenu i podići kosu. Koristeći veliku četku za feniranje, podignite kosu tijekom sušenja i pokretima podignite kosu, a zatim zatvorite folikule, potičući sjaj. Kada sušite preokretni dio, usmjerite fen na suprotnu stranu i to će potaknuti više 'swooshing' pokreta kada se stilizira na svoje mjesto', predlaže ona.

Unatoč tome što je bob, taman je dovoljno duga da je možete skupiti u malu nisku punđu koja izgleda sjajno s razdjeljkom i lagano zalizanom kosom preko ušiju, tako da još uvijek imate tu mogućnost kada vam je posebno toplo u ljetnim mjesecima.

Stručnjaci također pozdravljaju izgled kao jednu od najlaskavijih verzija boba zbog njegovog potencijala uokvirivanja lica. 'Blago uokvirivanje lica počevši od linije čeljusti pomaže u dodavanju volumena jer otvara lice', objašnjava Martha.

'Ovo može posebno laskati onima s uskim oblikom lica, jer stvara iluziju širine. Kada se okrene na stranu, volumen se još više pojačava jer se čini malo kraćom u odnosu na ostatak kose. Manje definiran razdjeljak koji je ‘prelizan’ umjesto da se stavi vrlo specifično, uvijek će izgledati puno manje ravno.'

Trik je u tome da budete neuredni s njim i okrećete ga s jedne na drugu stranu tijekom dana.

Skandi bob nije prvi trend frizure s kojim su nas blagoslovili naši nordijski prijatelji.

Skandi valovi imali su svoj veliki trenutak ranije ove godine, kombinirajući valove sirene s njihovim uobičajenim labavo naboranim pregibom. Frizura je moderan pogled na holivudske valove — samo je opuštenija i razuzdanija.