Koliko god nas Instagram 'uvjeravao' ne postoji savršena koža bez ijednog prištića ili nepravilnosti. Možda i postoji, ali je toliko rijedak da gotovo svakoj ženi treba - barem ponekad - savršeni trik da takve probleme na licu prekrije šminkom.

Akne nisu samo problem mladih djevojaka. Javljaju se i kod žena u najboljim godinama, osobito tijekom menstrualnog ciklusa. Stoga ne čudi što je trik za prekrivanje prištića nazvan 'ljepljiva metoda' skupio više od tri milijuna pregleda. Ova metoda sastoji se od tri koraka...

Prvo nanesite veliku količinu hidratantnog seruma. On će ostaviti lagano ljepljiv sloj na licu, a po tome je ova šminkerica i dala ime ovoj metodi. Pričekajte da se taj sloj osuši.

Serum je prvi korak sakrivanja akni
Instagram 

Drugo, nanesite primer, bilo koje marke i kao treći korak - mat korektor. Bitno je napraviti razliku – concealer i korektor nisu isto, zato pogledajte etiketu na proizvodu.

Korektorom se mogu sakriti akne
Shutterstock 

Sada dolazi najvažniji dio. Morate biti strpljivi i pričekati da se korektor potpuno osuši, a to može potrajati i pet minuta. Tek tada nanesite podlogu i nastavite s uobičajenim tehnikama.

Pogledajte sami u videu kako ovo izgleda i isprobajte.