Tako su pripremljeni: kozji sir s rajčicom, burger i T-bone steak od crne slavnosnke svinje. Iako smo navikli da su muškarci u pravilu glavni za grillom, ova je radionica okupila redom sve ženske polaznice. One su bile oduševljene novim receptima i originalnim trikovima za pripremu jela na grillu. Posebno ih je zanimala priprema mesa crne slavonske svinje koje je postalo veliki trend među hrvatskim chefovima, a Martin Karabajić otkrio im je kako ga pripremiti na najukusniji način...
Zagrijavanje roštilja
Gorenje roštilj nudi mnogobrojne mogućnosti za pripremu finih jela od mesa, povrća i ribe, a chef Martin za početak slijeda odabrao je lagano predjelo - rajčicu i ovčji sir na žaru. Opranu rajčicu i feta sir polaznici kuhaonice zapakirali su u male aluminijske paketiće i pekli na Gorenje roštilju sa svake strane 10-ak minuta. Kuhinjom se brzo proširio miris svježeg bosiljka i domaćeg maslinovog ulja koji su trenutno pojačali apetit svih prisutnih na kulinarskoj radionici.Čuvari svježine i okusa
Kralj svakog roštilja je savršeno pečeni burger za koji je odabrana junetina koja je prethodno samljevena u Gorenje aparatu za mljevenje mesa i oblikovana u pljeskavice. Prije termičke obrade mesa na roštilju, pripremljeno meso mora odstajati u hladnjaku. Gorenje hladnjaci imaju FreshZone ladicu u kojoj hrana zadržava svoju svježinu, arome, boju i okuse puno duže, a idealna je za čuvanje mesa, ribe, voća i povrća. S porastom svijesti o hrani koju jedemo i povećanim interesom za podrijetlom hrane u svom domu potrebna je pomoć Gorenje malih kućanskih aparata kako bi se sa sigurnošću znalo što se nalazi u vašem burgeru i na vašem tanjuru.Tajna dobrog roštilja
Jedna od tajni iskusnih roštilj majstora je odabir idealne temperature za pečenje, a Gorenje stolni roštilji imaju funkciju kratkog pečenja kako bi se postigla intenzivna i ravnomjerna toplina te izravni kontakt keramičke površine ili gornje i donje ploče koji omogućavaju da hrana sačuva prirodne sastojke i da u hrani ostanu svi sokovi. Ohlađene burgere polaznici su ispekli na jako zagrijanom roštilju 3 minute s jedne i 3 minute s druge strane, zatim dodali cheddar sir, nasjeckano povrće i umak, pa složili u burger pecivo. Kod pripreme burgera, kako je istaknuo chef Martin Karabajić, važno je da se pljeskavica ne pritišće za vrijeme pečenja kako bi zadržala sve svoje sočne sokove i da se tijekom pečenja okrene samo jednom. Za kraj chef Martin iznenadio je izborom recepta! Crna slavonska svinja ili fajferica, hrvatska je autohtona pasmina svinja koja je sve traženija na jelovnicima restorana, pa je tako chef kuhinje izabrao peći svinjski T-bone s krumpirom u foliji i polaznicima pokazati kako se priprema ukusna slavonska delicija. Na zagrijanom Gorenje roštilji T-bone se pekao 5 minuta sa svake strane, a istodobno polaznici su pripremali krumpir u kori.Uvijek vesela atmosfera i Gorenje pokloni
Kada je sve bilo pečeno, svi sudionici zasluženo su kušali zajednički pripremljena jela i međusobno oduševljeno komentirali kako su tako brzo postali Majstori roštilja. Pobjednica nagradnog natječaja „Majstori roštilja” Ana između slasnih zalogaja je izjavila: „Iako sam veliki mesoljubac, crnu slavonsku svinju nikad nisam kušala. Hvala chefu Martinu na brzoj roštilj poduci i veselim polaznicima s kojima sam se već sprijateljila! I, da, naravno veliko hvala Gorenju koje nam je ovo sve zapravo i omogućilo! “Story
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju