Nezaobilazan su kadar u američkim filmovima, bilo onim s kadrovima kampiranja kad ih peku na otvorenoj vatri, ili onim božićne tematike, kad se ispija vruća čokolada ispred kamina neke planinske kolibe. Mogu se, naravno kupiti u trgovinama, no zašto ih ne biste pokušali sami napraviti kod kuće?

Inspirirajte se s ovih pet ideja za slastice s marshmallowsima, a potom iskušajte recepta stalne suradnice StoryGourmeta, slastičarke Tee Mamut. U slast!

Marshmallows

Sastojci:

  • ŽELATINA U LISTIĆIMA 15 G
  • GLUKOZA 50 G
  • BJELANJAK 150 G
  • ŠEĆER 225 G
  • ŠEĆER 37 G
  • LIMUNOV SOK NEKOLIKO KAPI
  • VANILIJA 1 ŠTAPIĆ

Postupak 

  • Bjelanjke sobne temperature stavite u mikser s limunovim sokom.
  • Pomiješajte 225 g šećera s glukozom i malo vode (da izgleda kao mokri pijesak) i stavite da zakuha.
  • Kad šećer dostigne temperaturu od 110 °C, stavite 37 g šećera u bjelanjke i miksajte na srednjoj brzini.
  • Listiće želatine namočite u hladnoj vodi. Na 115 °C u šećerni sirup ubacite ocijeđenu želatinu te postupno ulijevajte u bjelanjke.
Vrijeme je za domaće marshmallows
Shutterstock 

  • Miksajte dok ne postigne sobnu temperaturu, a zatim dodajte sjemenke vanilije.
  • U međuvremenu pripremite lim za marshmallowse: možete uzeti bilo što, ovisno koju formu želite ili koliko želite da budu visoki.
  • Lim obložite plastičnom folijom, na njega razmažite masu te ostavite da odstoji sat vremena.
  • Pospite Gustinom, prevrnite na novu plastičnu foliju i odlijepite staru.
  • Ponovno pospite Gustinom, zamotajte sve u foliju i pustite da odstoji preko noći.
  • Sljedeći dan režite u željene oblike i po potrebi lagano uvaljajte u škrob da se ne lijepe