U SAD-u još nisu popustile mjere i ugostitelji se tek pripremaju za ono što su naši prošli ovaj tjedan – ponovno otvaranje po novim pravilima koja moraju slijediti preporuke epidemiološke struke. Tako i osoblje restorana The Inn at Little Washington, jedinog u Washington D.C.-ju s tri Michelinove zvjezdice. Restoran poznat po spektakularnoj prezentaciji tanjura i sjajnim degustacijskim menijima s jelima američke visoke kuhinje, koji će svoja vrata za goste otvoriti 29. svibnja, smislio je pomalo teatralan, a pomalo i jeziv način da njihove prostorije izgledaju manje prazne budući da će moći raditi samo s pola kapaciteta.

Lutke su savršeni gosti – ne prigovaraju
The Inn at Little Washington 

Naime, za svaki stol postavit će lutke, poput onih u izlozima prodavaonica odjećom, koje će sjediti na svakom drugom mjestu, a nosit će odjevne kombinacije iz 40-ih godina prošlog stoljeća, što se odlično uklapa u unutarnje uređenje restorana. Inn ima i 23 sobe za goste koji žele tamo odsjesti, a s novim mjerama nadaju se zarađivati i od zemlje koja okružuje restoran i hotel, jer planiraju uvesti piknike u svom raskošnom vrtu.

Chef Patrick O'Connel (lijevo) i međunarodni direktor MIchelinovog vodiča Gwendal Poullenn
The Inn at Little Washington Chef Patrick O'Connel (lijevo) i međunarodni direktor MIchelinovog vodiča Gwendal Poullenn

'Mislim da će lutke pomoći našim gostima da se oslobode dijela anksioznosti s kojom će zasigurno, barem na početku, dolaziti u restoran', govori chef Patrick O'Connell u čijem restoranu degustacijski meni bez wine pairinga stoji 248 dolara.