Postoji puno razloga zašto ljudi uživaju u kuhanju i spremanju slastica. Neki obožavaju miris pečenja koji se širi iz pećnice, drugi uživaju u spoznaji da su svojim rukama pripremili nešto domaće i ukusno, na treće kuhanje ima terapeutski učinak, a četvrti su upravo u kuhinji pronašli novi izvor kreativne energije. Možda su i brojni kulinarski showovi koje godinama pratimo na malim ekranima sve više utjecali na popularnost kuhanja… A i ne treba zanemariti utjecaj globalizacije na kulinarstvo što je rezultiralo mogućnosti da svoja nepca obogatimo novim okusima. Koji god razlog bio sve veći broj ljudi svoju oazu pronalazi upravo u kuhinji stoga ne čudi što je u porastu i potražnja za kulinarskim radionicama. Jedna od najzanimljivijih i najkvalitetnijih svakako je ona koju organizira zagrebačka Kuhaona koja će svojom ponudom zadovoljiti podjednako i ljubitelje slatkog i slanog. Program u rujnu otvaraju upravo slatkom radionicom Petre Jelenić koja nastavlja pripremati poznate svjetske torte. Ovaj mjesec, točnije 5. rujna, na redu je Saint Honoré torta, francuska klasična poslastica od lisnatog tijesta, koja je ime dobila po francuskom zaštitniku pekara i kuhara.

Naučite kuhati uz prave stručnjake
Profimedia 

Osim puno praktičnih savjeta oko pripreme lisnatog tijesta, naučit ćete i vještine u pripremi profiterola od kuhanog tijesta, koji su glavni ukras ove torte. Slijedi uvijek tražena radionica azijskih predjela sa Saralee Madnui koja će vas naučiti kako pripremiti Proljetne rolice s rižinim rezancima i povrćem, Svježe rolice s kozicama i povrćem, Gyoze s mljevenim mesom, Satay piletinu i Wonton s mljevenom piletinom s dva načina posluživanja – prženi i u juhi.

Saralee Madnui
Kuhaona Saralee Madnui

  Sandra Rončević osmislila je dvije radionice u kojima glavnu ulogu ima različito povrće – 10. rujna na meniju je slasno punjeno povrće pa ćete tako doznati kako pripremiti Paprike punjene heljdom i šampinjonima zapečene sa sirom, Tikvice punjene bulgurom i mljevenom junetinom u umaku od rajčica, te Punjene rajčice s rižom, tunom i kukuruzom; a na radionici krajem rujna Sandra će vas upoznati s okusima korjenastog povrća. Thai juha od mrkve, “Pommes frites” od celera s aioli umakom, Hasselback krumpir sa sirom i slaninom, Salate od pečene cikle i fete te slatke Kuglice od mrkve i kokosa jela su u čijoj ćete pripremi, ali i kušanju maksimalno uživati.

Sandra Rončević
Kuhaona Sandra Rončević

  Uz Stephena Breslina 15. rujna pripremat ćete jela sa šumskim plodovima kao što su Juha od bundeve i pastrnjaka s pestom od oraha i kupina, Pita od piletine i gljiva te Kolač od koprive i maka s frostingom od limuna, a od Berislava Lackovića 17. rujna dobiti nove ideje za jela od puretine. Nakon radionice moći ćete se pohvaliti odličnim znanjem u pripremanju Pureće rolade s palentom i prosušenim rajčicama, Burgera od puretine s blitvom i limunom, te Štrudle od puretine, celera i kestena.

Konkretnije informacije o vremenu održavanja radionica, kao i o cijeni, možete doznati na stranici https://www.kuhaona.com/2020/08/raspored-kuhaona-radionica-u-rujnu-6/