Ponekad je dovoljna samo inspiracija da pokrene vaše kulinarske vještine.No ona treba biti takva da vas izbaciti iz kolosijeka svakodnevne ustaljene kuhinje i pružiti vam nešto neviđeno. Upravo to svake sezone radi magazin StoryGourmet, a u ovom broju poseban naglasak stavlja i na stanje u ugostiteljstvu i probleme s kojima se ugostitelji i svi zaposleni u tom lancu suočavaju, no sve to i dalje ponosno mašući najboljim zastavama naše gastronomije.
U ovom jesenskom izdanju donosi 29 novih recepata zbog kojih će ostati sačuvan na vašoj polici s kuharicama, no to nije sve što možete pronaći u ovom raskošnom izdanju. Pravi dragulji kriju se upravo u lijepoj našoj. Tako u ovom broju predstavljamo i restoran Roxanich, dio puno šire priče koju osim dobro poznate vinarije čine i wine & heritage hotel, u koju je utkana i ženska snaga obitelji, a sve to za StoryGourmet saznaje Gregorio Mannucci u iskrenom i otvorenom intervju s vlasnikom Mladenom, u kojem je otkriva kako se usudio ostvariti svoj san.
No da ruže ne cvjetaju među domaćim ugostiteljima potvrđuje i Marin Medak, ovoga puta kao sugovornik u ulozi predstavnika Koordinacije ugostitelja Hrvatske u kojem govori o problemima s kojima se suočavaju domaći ugostitelji no i načinima kako preživjeti i prebroditi ovu situaciju. U vinariji broja obrađuje se vinarija braće Benvenuti nedaleko Momjana a za slatki dio priče chef Ivan Pažanin razgovarao je s Teom Mamut.
Na tanjur vam se služe i svjetske hot spot destinacije a trenutno je to Kopenhagen kroz priču o tri vrhunska kuhara a djelo jednog od njih je i cover fotografija ovog broja, točnije chefa Rasmusa Munka.
Odlične recepte voćnih kraljica sezone, jabuka i grožđa, predstavljene su u nekoliko načina, od klasičnih do novih varijantni poput baze za ručak. Mnoge druge odlične teme i u ovom broju donose i još neka etablirana imena koja pišu za StoryGourmet poput Marine Gaši i Ante Udovičića.
Svoj primjerak StoryGourmet-a potražite u prodaji po cijeni od 25 kuna, a svakoga dana svevremenske gastro teme pratite i na stranici www.story.hr/Gourmet
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju