Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ideja za veganski doručak (a da nije zobena kaša)

Slatki recept za zdravi početak dana

 Izvor: Profimedia

Ako ste vegan, ne znači da se vaš doručak uvijek mora bazirati na zobenoj kaši ili na raznim smoothiejima. Postoji čitav niz jela koji poštuju veganske postulate a koji mogu taj najvažniji obrok dana učiniti raznovrsnim, ukusnim, punim energije i, naravno, zdravim. Mi vam donosimo ideju slatkog doručka za ukusni početak dana - veganske palačinke od zobenih pahuljica i komadića čokolade.

 Izvor: Profimedia

Sastojci:

1 vegansko jaje (jaje od lana)
1 vrlo zrela srednja banana (1 banana daje pola šalice pasirane kaše)
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
pola žličice ekstrakta vanilije (po želji)
1 žlica bademovog maslaca
1 žlica ulja avokada (ili otopljenog kokosovog ulja)
1/3 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka
1/2 šalice bezglutenske zobi
2 žlice mljevenih badema
1/4 šalice mješavine bezglutenskog brašna
3 žlice komadića poluslatke čokolade (više za preljev)
1 žličica agavinog ili javorovog sirupa (nije obavezno)

Priprema:

Pripremite laneno jaje u velikoj posudi, miješajući mljeveni lan s vodom i ostavljajući da se stegne 3-5 minuta. Dodajte zrelu bananu i prašak za pecivo te zgnječite. Dodajte ulje, sol, vaniliju, bademov maslac, bademovo mlijeko i promiješajte.
Umiješajte zob, bademe i mješavinu brašna bez glutena dok se sve ne sjedini.
Zatim pospite čokoladnim komadićima i nježno preklopite. Pustite da se odmori 5 minuta dok zagrijavate ploču na srednje laganu jačinu (ne smije biti prevruće, da vam palačinke ne zagore).
Pecite kao i obične plačanike, samo nešto dulje, 3-4 minute sa svake strane dok ne porumene. Znat ćete da su spremne za okretanje kad se na vrhu stvore mjehurići i rubovi izgledaju suho.

Napomena: Trebaju se peći sporije od običnih palačinki, jer su gušće i treba im malo više vremena da se ispeku u sredini. Ako prebrzo porumene, smanjite jačinu.
Poslužite ih uz malo javorovog sirupa i pospite s komadićima čokolade. Ako vam ostane i za sutradan, možete ih podgrijati u mikrovalnoj pećnici.

Magazin

Royals