Nova vinska nada sa Plešivice predstavila je svoj portfolio krajem studenoga u zagrebačkom restoranu El Toro. Kao piće dobrodošlice poslužen je nježan i vrlo bogat aromama sivi pinot, a prezentaciju je vodila sama obitelj Šoškić.

Nova vinarska nada s Plešivice
Richard Gruica 

Siniša, ujedno i winemaker, uz sinove Leonarda i Vjeku ispričao je povijest imanja te svoju viziju. Iako je riječ o novoj vinariji na našoj vinskoj sceni, vezani su uz izrazito bogatu povijest Plešivice, objasnio je Siniša Šoškić. Kao veliki zaljubljenik u vino, elektotehničar po struci, 1992. godine odlučio se posvetiti svojoj drugoj ljubavi - vinu te kunakon što je Ante Starčević došao na Plešivicu, Siniša počinje raditi na prvom vinogradu te se odlučuje  zasaditi rajnski rizling, sauvignon, chardonnay, crni i sivi pinot. Od 2019. godine vinarija Šoškić proizvodi svoju posebnu liniju 'Old Selection' za koju koriste grožde iz svojih najboljih položaja Rebra i Gorička, vinograda starijih od 25 godina. Danas obraduju oko osam hektara vinograda, no Siniša je najavio širenje u nadolazećim godinama.

Nova vinarska nada s Plešivice
Richard Gruica 

Kušanje je nastavljeno sauvignonom te rajnskim rizlingom. Vinski slijed završen je crnim pinotom, izrazito elegantnim vinom, bogatim aromama maline, jagode te trešanja koje se mješaju s ružama i ljubičicama. Crni pinot linije 'Old Selection' nakon fermentacije u tankovima od inoxa pretače se u hrastove bačve od 500 litara, i tamo odležava 24 mjeseca. U završnom ciklusu proizvodnje, vina odležavaju određeni vremenski period u bocama kako bi se dostigla krajnja optimalna kvaliteta.

Nova vinarska nada s Plešivice
Richard Gruica 

Kušanje je završilo prvim premium brandyjem Dvor te signature koktelom koji je potpisao Matija Lukačević iz bara Landsky 30. Meni koji se posluživao uz vina potpisao je chef El Tora Mario Mihelj, a tu su se našli nachosi (hrskava pržena tortilja, hrskavi batat, čips od plantane s dvama umacima - pikantnom salsom od rajčice te domaći creme fraiche s limetom i biljem), flatbread s humusom od slanutka, hrskave okruglice (pržene orkuglice u panko mrvicama s piletinom, kozicama i wasabi majonezom s domaćim slatko – kiselim umakom od naranče i soje), tacos piletina te gyoze (punjene mariniranom svinjetinom, mladim lukom i kineskim kupusom te gomashio i soja – mirin umakom)

Nova vinarska nada s Plešivice
Richard Gruica 

Nova vinarska nada s Plešivice
Richard Gruica 

Nova vinarska nada s Plešivice
Richard Gruica