Čokolada je mnogima omiljeni desert, slastica koja dolazi u toliko oblika i verzija, s dodacima ili bez, manje ili više slatka, crna ili bijela... No, je li uvijek zdrava? Kako biste bili sigurni da jedete zdravu čokoladu - zašto je ni biste napravili sami? Slaže se s tim i naša glumica Anita Matić Delić koja je ove jeseni prvi put sama napravila zdravu, tamnu čokoladu i podijelila to na svom Instagram profilu. Stoga, ako vam treba dodatne inspiracije, posjetite njezin profil a mi vam donosimo recept za tamnu domaću čokoladu koja će vam se topiti u ustima. Napravljena bez umjetnih sastojaka, idealna je za uživanje! Slatkoću možete prilagoditi ukusu, a sastojci i kombinacije su beskrajne.
Sastojci:
½ šalice kokosovog ulja
½ šalice kakaa u prahu
3 žlice meda
½ žličice ekstrakta vanilije
Umjesto meda možete koristiti javorov sirup. Za dodatni okus, možete ubaciti i korice naranče, maslac od kikirikija, suhi kokos, narezane orašaste plodove, cimet, kajenski papar...
Priprema:
Polako otopite kokosovo ulje u loncu na srednje laganoj vatri. Umiješajte kakao u prahu, med i ekstrakt vanilije u otopljeno ulje dok se dobro ne sjedini. Potom ubacite bilo koji od dodataka ako i koliko želite. Smjesu ulijte u kalup za slatkiše ili savitljivi pladanj. Stavite u hladnjak dok se ne ohladi, oko 1 sat i uživajte u okusu!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.