Čokolada je mnogima omiljeni desert, slastica koja dolazi u toliko oblika i verzija, s dodacima ili bez, manje ili više slatka, crna ili bijela... No, je li uvijek zdrava? Kako biste bili sigurni da jedete zdravu čokoladu - zašto je ni biste napravili sami? Slaže se s tim i naša glumica Anita Matić Delić koja je ove jeseni prvi put sama napravila zdravu, tamnu čokoladu i podijelila to na svom Instagram profilu. Stoga, ako vam treba dodatne inspiracije, posjetite njezin profil a mi vam donosimo recept za tamnu domaću čokoladu koja će vam se topiti u ustima. Napravljena bez umjetnih sastojaka, idealna je za uživanje! Slatkoću možete prilagoditi ukusu, a sastojci i kombinacije su beskrajne.
Sastojci:
½ šalice kokosovog ulja
½ šalice kakaa u prahu
3 žlice meda
½ žličice ekstrakta vanilije
Umjesto meda možete koristiti javorov sirup. Za dodatni okus, možete ubaciti i korice naranče, maslac od kikirikija, suhi kokos, narezane orašaste plodove, cimet, kajenski papar...
Priprema:
Polako otopite kokosovo ulje u loncu na srednje laganoj vatri. Umiješajte kakao u prahu, med i ekstrakt vanilije u otopljeno ulje dok se dobro ne sjedini. Potom ubacite bilo koji od dodataka ako i koliko želite. Smjesu ulijte u kalup za slatkiše ili savitljivi pladanj. Stavite u hladnjak dok se ne ohladi, oko 1 sat i uživajte u okusu!
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju