Znate li da se arancine, koji se pripremaju od kore naranče, ili pak limuncine, koji nastaju od prutića limunove kore, nekoć smatralo dostojnom zamjenom za bombone, te su se nudili gostima u zimsko vrijeme i za blagdane? Odvojite malo vremena te od domaćih i neprskanih naranči (ili limuna) pripremite ovu tradicionalnu slasticu, jer priprema je jednostavna. A za one koji žele doživljaj više, odličan je savjet pripremljene arancine umočiti u čokoladu ili ih koristiti za raznih pripremu kolača.

Arancini, od kore naranče do ukusne slastice
Profimedia 

Arancini

500 g kore naranče
500 g šećera
malo bijelog vina
voda

Koru naranče narežite na trakice te ih uronite u hladnu vodu i stavite kuhati. Kada smjesa provri, kuhajte korice oko pet minuta. Postupak ponovite još dva puta te korice procijedite i ohladite. U lonac stavite 500 g šećera, 4 dl vode i malo bijelog vina. Kada smjesa prokuha, ostavite da lagano kuha nekoliko minuta, potom dodajte korice i kuhajte još desetak minuta. Nakon što se smjesa ohladi, procijedite korice i sušite ih na papiru za pečenje nekoliko sati. Zatim ih uvaljajte u kristal šećer pomiješan s vanilin šećerom te ostavite da se malo prosuše. Spremite ih u kutiju ili teglu, a odlična je i ideja da ih upakirate kao blagdanski dar.