Umijeće pripreme kruha i peciva temelji se na iskustvu te vrhunskim sastojcima kao što su brašno i uzgojeni starter. Ali to što možda niste vješti u pripremi kruha nije razloga da se ne okušate u pripremi ovih peciva. Birajte začinsko bilje koje volite, moguće je koristiti i suho i svježe a ova mirisna peciva odlična su za klasične sendviče, ali i baza za nadjeve od pečenog trganog mesa, salata i povrća. Dobar tek!
Peciva sa začinskim biljem
Sastojci
500 g brašna
20 g svježeg kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
2,5 dl tople vode
3 žličice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica origana, majčine dušice, bosiljka, metvice, curryja
žličica papra
1 žumanjak za premazivanje
Priprema
Kvasac stavite u malo tople vode sa žličicom šećera i ostavite da naraste. Pomiješajte sve suhe sastojke pa im dodajte kvasac, a na kraju dodajte i začinsko bilje. Ostavite tijesto u posudi prekrivenoj krpom na toplom sat vremena. Naraslo tijesto promijesite, podijelite na 12 loptica i ostavite da ponovno naraste. Peciva stavite na pladanj i prije pečenja nožem razrežite po površini kako ne bi pucali pri pečenju. Premažite ih žumanjkom, a po želji ih možete posuti paprom, kimom ili sezamom. Stavite tijesto u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 25 minuta ili dok ne dobiju lijepu boju.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju