Umijeće pripreme kruha i peciva temelji se na iskustvu te vrhunskim sastojcima kao što su brašno i uzgojeni starter. Ali to što možda niste vješti u pripremi kruha nije razloga da se ne okušate u pripremi ovih peciva. Birajte začinsko bilje koje volite, moguće je koristiti i suho i svježe a ova mirisna peciva odlična su za klasične sendviče, ali i baza za nadjeve od pečenog trganog mesa, salata i povrća. Dobar tek!

Peciva sa začinskim biljem

Sastojci

500 g brašna
20 g svježeg kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
2,5 dl tople vode
3 žličice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica origana, majčine dušice, bosiljka, metvice, curryja
žličica papra
1 žumanjak za premazivanje

Doručak je nezamisliv bez kruščića sa začinskim biljem
Profimedia 

Priprema

Kvasac stavite u malo tople vode sa žličicom šećera i ostavite da naraste. Pomiješajte sve suhe sastojke pa im dodajte kvasac, a na kraju dodajte i začinsko bilje. Ostavite tijesto u posudi prekrivenoj krpom na toplom sat vremena. Naraslo tijesto promijesite, podijelite na 12 loptica i ostavite da ponovno naraste. Peciva stavite na pladanj i prije pečenja nožem razrežite po površini kako ne bi pucali pri pečenju. Premažite ih žumanjkom, a po želji ih možete posuti paprom, kimom ili sezamom. Stavite tijesto u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 25 minuta ili dok ne dobiju lijepu boju.

Doručak je nezamisliv bez kruščića sa začinskim biljem
Profimedia