Jedinstveno iskustvo, bez obzira gdje putovali, zasigurno je hrana. A zahvaljujući zanimljivim receptima možemo putovati i bez putovanja posebno sada kada su nam inspiracija Olimpijske igre u Tokiju. Japanska kuhinja jedna je od najpopularnijih na svijetu jer povezuje tradicionalno kuhanje koje se temelji na “pravilima od 5” - pet boja, pet tehnika i pet okusa; svježe sezonske namirnice i umijeće prezentiranja, a zadovljstvu pripreme ukusnih japanskih jela i u vašem domu možete se približiti pripremom ovog uksunog i vrlo jednostavnog jela za čiju je pripremu potrebno svega nekoliko sastojaka.

Teriyaki rezanci

Vrijeme pripreme, 20 minuta

Sastojci
500 g rezanaca (udon, ramen ili lo mein)
1 žlica ulja od sezama
1 žlica biljnog ulja
½ šalice soja umaka
1 žlica mirina, slatkog vina od riže
1 žlica šećera
2 češnja češnjaka (usitnjena)
2 mlada luka (tanko narezan zeleni dio)
sjemenke sezama

Priprema
Teriyaki umak odlična je baza za ukusne marinade ali i razlog za pripremu ovog jednostavnog i ukusnog jela. Skuhajte rezance prema uputama, ocijedite, ostavite sa strane. U manjoj posudi pomiješajte soja umak, mirin i šećer. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Ugrijte veću tavu ili wok, dodajte ulje sezama, biljno ulje, mješavinu soja umaka i češnjak. Kuhajte oko 3 minute uz povremeno miješanje. Dodajte rezance, dobro promiješajte kako bi se povezali sa svim sastojcima. Poslužite tako da preko rezanaca dodate sitno narezani mladi luk i sjemenke sezama.