Kad razmišljamo što skuhati za ljetni ručak, na pamet nam padaju uglavnom lagana jela. Isto tako, vrlo često se na meniju nađe, osim ribe i morskih plodova, lagano meso popout onog pilećeg. No da bismo se malo odmaknuli od standardnih recepata, odlučili smo se inspirirati grčkom kuhinjom i za ručak napraviti ražnjiće s piletinom i - limunom.
Iako ovakvi ražnjići možda zvuče kao neobična kombinacija, u njoj zapravo nema ničeg neobičnog. Uostalom, limun i piletina se odlično slažu, jedino možda niste baš navikli od te dvije namirnice slagati ražnjiće. No, za sve postoji prvi put pa zašto to ne bi bilo danas.
Puni opis ovog recepta bio bi - ražnjići od pilećih prsa na žaru, marinirani u marinadi od limuna i jogurta, složeni na štapiću s kriškama limuna, posluženi uz tzatziki umak.

Pa krenimo!
Sastojci:
cca pola kilograma pilećih prsa bez kostiju i kože
2 žlice običnog jogurta
2 režnja češnjaka, mljeven
1.5 žličice sušenog origana
1 žličica soka od limuna
2 limuna, tanko narezana
maslinovo ulje
sol i papar

Raznjici s piletinom i limunom
Profimedia 

Za Tzatziki:

1 krastavac, oguljen
1 šalica običnog jogurta
2 režnja češnjaka, mljevena
sol i papar
1 žlica limunovog soka

Raznjici s piletinom i limunom
Profimedia 

Priprema:

Prvo namočite štapiće za ražnjiće.Trebat će vam ih 8 običnih, okruglih.
Potom narežite pileća prsa na kockice, stavite ih u zdjelu i posolite. Dodajte jogurt, mljeveni češnjak, origano, papar, limunov sok i maslinovo ulje u zdjelu s piletinom, promiješajte da se sjedini. Marinirajte 30 minuta do sat vremena.
Dok se piletina marinira, napravite tzatziki. U zdjeli pomiješajte jogurt, mljeveni češnjak, sol, papar i limunov sok. Naribajte krastavac, procijedite ga (pritisnite rukama da istisnete višak vode) te ga dodajte u smjesu od jogurta.
Sad je vrijeme za ražnjiće - Prvo stavite roštilja na jaku temepraturu. Dok se zagrijava, pripremite ražnjiće. Kombinirajte komade piletine s kriškom limuna (savijte ga poput tacosa). Kad je roštilj spreman, rešetke premažite s malo maslinovog ulja a pospite ga malo i po ražnjićima te krenite s pečenjem. Pecite ih s obje strane po dvije do tri minute, maknite s roštilja i poslužite odmah s tzatziki umakom.