I dok odbrojavamo zadnje danje kasnoljetnih breskvi, donosimo još jedan recept s ovim slatkim voćem. Ovaj put je riječ o salsi, umaku koji odlično ide uz ribu a osim breskve, u salsu idu još i rajčice šljivarke, luk, limeta i ljute papričice. Ova svježa, začinjena a opet slatka salsa dobro se slaže s ribom - primjerice s lososom, a odlična je i uz pečenu piletinu i svinjetinu kao i uz običan čips. Preporučuje ju se jesti unutar 24 sata od pripreme prije nego se breskve počnu raspadati. Provjerite recept u nastavku!
Sastojci:
3 zrele breskve
1 rajčica šljivarka, grubo nasjeckana
pola jalapeno papričice, očišćene od sjemenki i grubo nasjeckane
Pola malog ljubičastog luka, grubo nasjeckanog
¼ šalice korijandera, grubo nasjeckanog
1 limeta, iscijeđena
sol i papar po ukusu
Priprema:
Pažljivo narežite breskve. Ostale sastojke stavite u sjeckalicu kako biste dobili sitne komadiće; pazite da ih previše ne smrvite… Potom pomiješajte sve s breskvama, ukrasite po želji i poslužite! Čuvajte u frižideru najviše 24 sata.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.