Dobro je poznato kako je grejp jako dobro voće za naš imunitet. Doduše, zna biti gorkast pa i kiselkast ali i za to postoji rješenje - napravite od njega sok i zasladite ga šećerom, stevijom ili medom. Dobit ćete ukusan napitak koji će pridonijeti jačanju vašeg imuniteta a dobro znamo kako nam je to trenutno itekako potrebno!
Za ovaj vam recept ne treba sokovnik. Zapravo, čak je i bolje koristiti blender jer sokovnik uklanja pulpu koja je puna hranjivih tvari. Iako se u sok često dodaje šećer kako bi se umanjila kiselost i gorčina grejpa, mi predlažemo zdravije alternative kao što su med ili stevija. Prirpema je vrlo jednostavna, provjerite je u nastavku!

profimedia-0528711794
Profimedia 

Sastojci:
1 veliki grejp
1 šalica hladne vode
Nekoliko kapi tekuće stevije ili 1 žličica meda po želji

Priprema:
Ogulite grejp i narežite ga na četvrtine. Komadiće grejpa stavite u blender i izmiksajte ih. Dodajte jednu šalicu hladne vode, steviju ili med da smanjite gorčinu soka. Miješajte još minutu velikom brzinom dok se smjesa potpuno ne sjedini. Sok je najbolje popiti u roku od 15 minuta kako ne bi izgubio svoje hranjive sastojke.