Volite li pečene jabuke? Mi volimo! Uostalom, kakva bi to jesen bila da nam se domom ne širi miris ove ukusne slastice. Naše jabuke danas punimo cimetom, pekanima, grožđicama, maslacem i smeđim šećerom. Možete li već osjetiti aromu? Ovo je jednostavan desert za koji vam treba manje od sat vremena a dobit ćete slasticu koja će vas razveseliti i ugrijati tijekom ovih hladnih dana.

Sastojci:
4 velike jabuke za pečenje (primjerice zlatni delišes ili jonagold)
1/4 šalice smeđeg šećera
1 žličica cimeta
1/4 šalice nasjeckanih pekana
1/4 šalice nasjeckanih grožđica
1 žlica maslaca
3/4 šalice kipuće vode

profimedia-0260139307
Profimedia 

Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Zatim operite i osušite jabuke te im izdubite jezgru. Ako koristite nož, prvo izrežite stabljiku, a zatim malom metalnom žlicom izvadite sjemenke te izdubite rupu.

Stavite smeđi šećer, cimet, nasjeckane grožđice i nasjeckane pekane u malu zdjelu i promiješajte da se sve sjedini. Potom stavite jabuke u posudu za pečenje i svaku jabuku nadjenite smjesom. Na vrh svakog nadjeva stavite malo maslaca. Sad ulijte kipuću vodu na dno posude za pečenje te pecite 30 do 45 minuta, dok jabuke ne budu kuhane i mekane, ali ne prepečene i kašaste. Kad su gotove, izvadite ih iz pećnice i prelijte ih sokom iz posude za pečenje. Poslužite uz sladoled od vanilije.