Volite li pečene jabuke? Mi volimo! Uostalom, kakva bi to jesen bila da nam se domom ne širi miris ove ukusne slastice. Naše jabuke danas punimo cimetom, pekanima, grožđicama, maslacem i smeđim šećerom. Možete li već osjetiti aromu? Ovo je jednostavan desert za koji vam treba manje od sat vremena a dobit ćete slasticu koja će vas razveseliti i ugrijati tijekom ovih hladnih dana.
Sastojci:
4 velike jabuke za pečenje (primjerice zlatni delišes ili jonagold)
1/4 šalice smeđeg šećera
1 žličica cimeta
1/4 šalice nasjeckanih pekana
1/4 šalice nasjeckanih grožđica
1 žlica maslaca
3/4 šalice kipuće vode
Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Zatim operite i osušite jabuke te im izdubite jezgru. Ako koristite nož, prvo izrežite stabljiku, a zatim malom metalnom žlicom izvadite sjemenke te izdubite rupu.
Stavite smeđi šećer, cimet, nasjeckane grožđice i nasjeckane pekane u malu zdjelu i promiješajte da se sve sjedini. Potom stavite jabuke u posudu za pečenje i svaku jabuku nadjenite smjesom. Na vrh svakog nadjeva stavite malo maslaca. Sad ulijte kipuću vodu na dno posude za pečenje te pecite 30 do 45 minuta, dok jabuke ne budu kuhane i mekane, ali ne prepečene i kašaste. Kad su gotove, izvadite ih iz pećnice i prelijte ih sokom iz posude za pečenje. Poslužite uz sladoled od vanilije.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju