Bi li ovo mogao biti desert iz snova - bogati čokoladni domaći biskvit, dva sloja čokoladnog ganachea i slasni sloj nadjeva od maslaca od kikirikija, prepun komadića čokolade? Jedna kriška ove izvanredne pite učinit će da se vi i vaši gosti osjećate kao da ste u raju! Za ovaj desert trebat će vam cijelo poslijepodne ali priprema i nije toliko komplicirana koliko se možda čini na prvu. Provjerite recept u nastavku i uživajte u ovoj čokoladnoj fantaziji!

Sastojci:
KORA OD ČOKOLADE
3/4 šalice granuliranog šećera
3/4 kakao praha
1/2 šalice višenamjenskog brašna
1/2 žličice soli
1 štapić maslaca, otopljen
NADJEV OD MASLACA OD KIKIRIKIJA I ČOKOLADNI GANACH
3/4 šalice masnog vrhnja
1 krem sir (250 grama) sobne temperature
1 šalica šećera u prahu
1/2 žličice soli
340 g maslaca od kikirikija
1 pločica poluslatke čokolade
1/2 šalice komadića čokolade

Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te maslacem namažite posudu za pečenje. U zdjeli pomiješajte šećer, kakao prah, brašno i sol. Miješajte dok se dobro ne sjedini a zatim dodajte otopljeni maslac. Miješajte dok se ne dobije čokoladno tijesto.
Prebacite čokoladno tijesto u pripremljenu posudu za pitu. Rukama i prstima čvrsto gurnite tijesto u kutove i stranice posude. Kora treba biti ujednačene debljine po cijeloj površini. Probušite dno i stranice kore za pitu vilicom kako biste spriječili stvaranje zračnih džepova prilikom pečenja. Pecite oko 10-12 minuta a kad je gotovo izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi.

profimedia-0535888417
Profimedia 

Nadjev od maslaca od kikirikija i čokoladni ganach

U samostojećem mikseru, opremljenom nastavkom za pjenjač, ​​umutite 1/2 šalice masnog vrhnja na srednjoj brzini, oko 2 minute. Zatim podesite brzinu na srednje-visoku dok ne postignete mekoću. Žlicom prebacite šlag u manju zdjelu te je stavite u hladnjak.
U samostojećem mikseru, opremljenom nastavkom za pjenjač, ​​umutite krem ​​sir, šećer u prahu i sol dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Zatim dodajte maslac od kikirikija. Miksajte dok se dobro ne sjedini. Punjenje neće izgledati tako glatko s maslacem od kikirikija, ali ne brinite!
Izvadite zdjelu ohlađenog šlaga iz hladnjaka. Silikonskom lopaticom nježno umiješajte šlag u smjesu maslaca od kikirikija. Smjesa će postati izuzetno glatka. Zatim pažljivo umiješajte male komadiće čokolade. Ostavite smjesu maslaca od kikirikija sa strane dok pripremate čokoladni ganache.

profimedia-0501139932
Profimedia 

U manji lonac, na srednje jakoj vatri, ulijte 1/4 šalice masnog vrhnja i zagrijte do laganog kuhanja. U međuvremenu izlomite čokoladu za pečenje i dodajte u srednju zdjelu. Kad krema počne ključati, prelijte je preko čokolade. Nemojte miješati nego pokrijte plastičnom folijom i ostavite na 5 minuta. Nakon 5 minuta umutite dok ne postane glatko.

U ohlađenu koru za pitu ulijte oko 3/4 šalice čokoladnog ganachea i ravnomjerno rasporedite. Stavite u hladnjak dok se čokoladni ganache sloj malo ne stegne. Potom žlicom stavite nadjev od maslaca od kikirikija na sloj čokoladnog ganachea. Pomoću stražnje strane žlice zagladite vrh pite. Pjenjačom pokapajte preostali ganache po piti. Držite u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja te, po želji, ukrasite s nekim orašastim plodovima.