Blagdani su vrijeme druženja i uživanja u ukusnim obrocima ali i dani u kojima je važno ne zaboraviti na brigu za okoliš, za planet. Zato iskažite svoj stav upravo kroz brigu o hrani, kroz osviješteno no food waste djelovanje, i zapamtite - nije teško.

1. Zapamtite, ne postoji potreba za prekomjernom kupnjom hrane – trgovine su i kroz blagdane uglavnom otvorene.
2. Pažnju posvetite roku trajanja hrane i namirnicama koje ste pribavili ili koje već imate kod kuće. Prije kupnje svježih namirnica potrošite one već kupljene.
3. Organizirajte jelovnik tako da uključite i namirnice kojima uskoro prolazi rok, organizirajte police u ostavi ali i hladnjaku da te namirnice budu bliže oku i ruci.
4. Planirajte unaprijed, kako svečane jelovnike tako i one svakodnevne. Budite ekonomični te razmislite što možete pripremiti od ostataka svečanog objeda.
5. Planirajte količinu hrane ovisno i za koliko osoba kuhate. Višak hrane podijelite s obitelji, susjedima, sve što je moguće zamrznite kako bi iskoristili već u prvoj prilici kada ne stižete pripremiti svježi obrok. Sretni blagdani!