Najvažniji hrvatski poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting ponovo se održava u originalnom terminu, što je zapravo jedan od razloga zašto sajam kao projekt postoji – početak ožujka je period u kojem počinju intenzivne pripreme za nadolazeću turističku sezonu, ugostitelji i F&B menadžeri u hotelijerstvu pripremaju novu ponudu i kreiraju nove vinske liste, a svježa vina odnosno vina berbe iz prethodne godine su netom završena i spremna za prvo predstavljanje. Vinart Grand Tasting održat će se 4. i 5. ožujka u dobro poznatom ambijentu Laube u Zagrebu, a unatoč generalnom rastu cijena, ulaznica za sajam ponovo će se prodavati po cijeni od 150 kuna i uključivati vaučer u iznosu od 40 kuna za kupovinu u Pop-up vinoteci postavljenoj na sajmu. Razlog tome je krajnji cilj kojem teže organizatori iz tvrtke Vinart.

Vinart_RG-2.jpg
Robert Gašpert Kušačka atmosfera u Laubi

"Želimo nastaviti trend koji smo započeli i koji jača svakim našim odrađenim projektom, a to činimo edukacijom potrošača, poticanjem da brinu o tome što im je u čaši, da im bude važno u kakvim uvjetima konzumiraju vino i da im na prvom mjestu uvijek bude kvaliteta, a ne količina popijenog vina", govori Saša Špiranec, direktor tvrtke Vinart

Za publiku je stoga ponovo organiziran bogat program koji prethodi sajmu, a sastoji se od vrhunskih vinskih radionica koje se održavaju kroz četiri dana, te Vinart Petit Tastinga, vrijednog kušanja za one, malo upućenije u vino. Raspored radionica objavljen je početkom tjedna na raspored radionica, a održat će se 25.2 i 26.2., te 1.3. i 2.3. u hotelu Dubrovnik. Radionice su namijenjene i vinskim znalcima i onima koji su tek kročili u svijet vina, idealno su mjesto i jedinstvena prilika za brzu vinsku edukaciju te su odličan omjer uloženog i dobivenog s obzirom da za simboličnih 75-100 kn možete probati i do deset uzoraka vina, a nerijetko se radi i o arhivskim vinima koja više nisu dostupna na tržištu.

Vinart_RG-23.jpg
Robert Gašpert Saša Špiranec, direktor tvrtke Vinart

Ovogodišnji novitet je Vinart Petit Tasting koji će se održati dan prije sajma, u četvrtak 3.3. u hotelu Dubrovnik. Podijeljen je na dva trosatna kušanja s vrlo limitiranim brojem ulaznica. Od 13 do 16 sati na rasporedu je kušanje arhivskih vina neprocjenjive vrijednosti, proslavljenih remek djela hrvatskih vinara, starih od devet do 15 godina. Potom će se pozornost usmjeriti na one čije vrijeme tek dolazi, kušat će se vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od tri do 7 godina.