Naš zeleni broj ispunile su priče iz svih dijelova svijeta - kušali smo novi meni u kopenhaškom Geraniumu, restoranu s tri Michelinove zvjezdice, gdje kuha chef Rasmus Kofoed koji već godinama ni sam ne jede meso. Michelinove zvjezdice u svojim restoranima Tian u Beču i Münchenu ima i austrijski chef hrvatskih korijena Paul Ivić. On je jedan od pionira visoke vegetarijanske kuhinje i raduje nas što će početkom svibnja doći u Rovinj na Weekend Food Festival. Među junacima održive gastronomije je i jedna dama - chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić, ambasadorica WWF-a Adria, s kojom smo razgovarali o održivom ribarstvu, smanjenju otpada od hrane, ali i njezinoj velikoj obljetnici s obzirom na to da je već puno desetljeće chefica u omiljenom zagrebačkom hotelu.

Ana Grgic.jpg
StoryGourmet Press 

Održivo razmišlja i slovenski chef Jorg Zupan koji svoje restorane Atelje i Breg opskrbljuje povrćem iz njihova vrta, a svoj vrt već godinama ima i legendarni Mirazur chefa Maura Colagreca. Isto razmišlja i slastičarka Tea Mamut koja je za ovaj broj osmislila ukusne veganske deserte. Tea je napravila i sjajan intervju s Anom Omazić, slastičarkom The Alchemista, a u stvaranje ovog broja uključila se još jedna hrvatska slastičarska zvijezda s karijerom izvan naše zemlje - Maša Salopek iz Hiše Franko koja nam je prepričala svoje dojmove s putovanja u Uzbekistan.

Geranium.jpg
StoryGourmet Press 

No to još nije sve - svakako pročitajte i tekst chefa Ante Udovičića koji je tijekom veljače marljivo stažirao u restoranu The Jane u Antwerpenu. Nije mu bilo lagano, no vratio se prepun dojmova. Zavirili smo i u Sol Tapas Bar, novo mjesto chefa Mate Jankovića. Za naš novi gastro editorijal, chefovi Marko Gajski, Richard Gruica, Mario Mihelj i Ante Udovičić inspiraciju su pronašli u zelenom povrću kojim proljeće obiluje, a dali smo im i dodatni zadatak - da sve mora biti pripremljeno raw tehnikom. Osim toga, otkrivamo za što su dobre klice, kao i recepte s njima, a divimo se i sezamu, toj sitnoj i moćnoj sjemenki koja brojna jela čini ukusnijima.

Mate Jankovic.jpg
StoryGourmet Press 

Naš kolumnist Mišo Pešić piše o novom trendu - mesu biljnog podrijetla, dok vlasnik Boškinca Boris Šuljić predlaže rješenja kako zaustaviti odlazak kvalitetnog ugostiteljskog kadra iz Hrvatske. Donosimo i priču o slovenskom vinskom velikanu Marjanu Simčiču kojem je terroir njegovih Brda svetinja te ga obična vina za mase nimalo ne zanimaju, a doznajte i je li organsko pivo ukusnije od 'običnog'.

Ana Omazic.jpg
StoryGourmet Press 

Bogati poklon paket očekuje i sve nove pretplatnike! StoryGourmet i Harissa Spice Store daruju novim pretplatnicima bogat Harissa poklon-paket posebno osmišljen za istinske germane, a za savjete kako najbolje koristiti ili s čime sljubiti pojedini sastojak iz poklon-kutijica, koje možete pronaći na posjetite harissa.hr. Vrijednost paketa je 120 kn - za jednogodišnje pretplatnike i 190 kn - za dvogodišnje pretplatnike (količine su ograničene).

Cijena jednogodišnje pretplate je 148,00 kn dok je cijena dvogodišnje pretplate 296,00 kn. Za pretplatu nas nazovite na +385 63 00 817 ili kontaktirajte putem e-maila pretplata@adriamediazg.hr

Pretplata stranica.jpg
StoryGourmet Press