Uskršnji je vikend, dakle idealno vrijeme za uživanje u prirodi, opuštanje nakon bogatog ručka i ispijanje nekog finog, laganog pića. Tu nastupamo mi i predlažemo upravo jedno takvo piće - lagano, osvježavajuće a ipak i s malo alkohola da nazdravimo dobrim vremenima pred nama. Riječ je o sangriji s malinama, osvježavajućem piću u kojem su maline u glavnoj ulozi.

Maline su proljetno voće koje nerijetko ostane u sjeni jagoda i trešanja. One su ne samo ukusne i sočne nego i zdrave - izuzetno su bogate vitaminom C, a sadrže i puno mangana, vitamina K, željeza, fosfora, magnezija, kalija, bakra, kalcija, cinka te vitamina E, A i B6. Dakle, trebali smo ih što više konzumirati pa zašto ih ne ubaciti i u koktel? U nastavku provjerite recept za sangriju s malinama i uživajte u uskršnjem vikendu!

raspberries-g4ec34030c_1920.jpg
Pixabay 

Sastojci:

Za jednostavni sirup od malina:
1 šalica svježih ili smrznutih malina
60 ml vode
2 žlice granuliranog šećera
Sangrija:
2 šalice svježih malina
1 limun, tanko narezan
boca Roséa
2.5 dcl sode od limuna i limete ili obične sode

Priprema:
Prvo napravite jednostavni sirup od malina - u malom loncu pomiješajte maline, vodu i šećer i stavite na srednju vatru da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte dok se šećer ne otopi i ne zgusne u rijetki sirup.
Isključite vatru i ostavite da se hladi najmanje 5 minuta.
Preko male posude, procijedite sirup kroz mrežasto sito kako biste dobili samo glatku tekućinu.
Sad napravite sangriju - U vrču pomiješajte jednostavan sirup, maline, kriške limuna i rosé. Stavite u hladnjak da se ohladi najmanje 1 sat.
Dodajte sodu neposredno prije posluživanja i lagano promiješajte da se sjedini. Svaku čašu za posluživanje napunite kockicama leda, ulijte sangriju i ukrasite malinama.