Keksi s limunom slatko su i ukusno osvježenje, itekako dobrodošlo tijekom ovih toplih proljetnih dana. Riječ je o jednostavnoj slastici za koju vam ne treba puno vremena - u sat vremena dobit ćete ove mekane, sočne i ukusne kekse, koji odlično idu uz kavu, sok ili pak koktel, zašto ne!
Za recept vam treba svega par limuna, točnije njihov sok i korica, brašno, šećer i začini te dva jaja. Pratite recept i uživajte u ukusnom desertu!

Sastojci:
1 ¾ šalice višenamjenskog brašna
1 ½ žličice praška za pecivo
2 jaja
1 šalica bijelog šećera
½ šalice maslaca, omekšanog
2 žlice svježe limunove korice
1 žlica svježeg limunovog soka
½ žličice ekstrakta vanilije
¼ žličice soli
¼ šalice šećera u prahu

lime-g1916531cc_1920.jpg
Pixabay 

Priprema:

Šećer, maslac i limunovu koricu umutite mikserom u velikoj zdjeli dok ne smjesa ne postane svijetla i pahuljasta, oko 3 minute. Zatim u šalici pomiješajte jaja, limunov sok i ekstrakt vanilije; miješajte vilicom dok se sve ne sjedini te potom lagano umutite u smjesu šećera, polako na maloj brzini.
Sad pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol u zdjeli srednje veličine. Dodajte u smjesu jaja polako, na maloj brzini dok se ne sjedini. Pokrijte i ohladite tijesto u hladnjaku 30 minuta; i dalje će biti ljepljivo nakon hlađenja.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C, a dva velika lima za pečenje obložite papirom za pečenje. Od tijesta oblikujte kuglice pomoću žlice i svaku uvaljajte u šećer u prahu. Stavite na pripremljene limove za pečenje te svaku lopticu pritisnite rukom. Pecite u zagrijanoj pećnici dok se sredina svakog kolačića jedva stegne, 11 do 12 minuta. Pustite da se potpuno ohladi na rešetki prije posluživanja.