Djeca (a i odrasli) vole grickalice, no često te grickalice nisu baš najzdravije za nas. No, srećom, postoje recepti za razne zdrave verzije a jedan od tih recepata je i onaj za čips od jabuke, zdravu grickalicu u kojoj ćemo uživati i mi i naši klinci. Čips od jabuke odlično je rješenje kada idete na put, ili pak trebate nešto ukusno i lagano za ponijeti u park ili na igralište. Uz jabuke koristimo i cimet a tajna leži u dugotrajnom pečenju na vrlo niskoj temperaturi, što jabuke dehidrira.
Provjerite recept u nastavku!

Sastojci:
2 jabuke, očišćene i tanko narezane
1.5 žličica bijelog šećera
Pola žličice mljevenog cimeta

apples-g414cbeb54_1920.jpg
Pixabay 

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 110 stupnjeva C te na metalni lim za pečenje složite kriške jabuka. U zdjeli pomiješajte šećer i cimet; pospite po kriškama jabuke. Pecite dok se jabuke ne osuše, 45 minuta do 1 sat. Prebacite čips od jabuka, koristeći metalnu lopaticu, na rešetku dok se ne ohladi i postane hrskav te poslužite.