Ukoliko u viziji vama savršenog ljetnog poslijepodneva nedostaje hrskava i mirisna slastica posegnite za ovim receptom, za keksićima koji će vas već na prvi griz ispuniti okusom zadovoljstva. Inače ovaj se tip keksića tradicionalno priprema u Italiji, i spajaju okus badema, limuna i amareta, slatkog talijanskog likera koji dolazi iz Saronna i priprema se od koštica marelice, gorkih badema, koštica breskve ili badema. Tako da su i ovi keksići oni čiji recept dolazi iz tog talijanskog mjesta u regiji Vareze.
Pripremljene možete nekoliko dana čuvati zatvorene u posudi, a kako bi ugodili željenom okusu dodajte količinu bademovog ekstrakta u skladu s vašim stilom. I važno, ovi keksići su bez glutena i mlijeka. Navedene količine su dovoljne za pripremu 20 keksića.

Sastojci:
2 veća bjelanjka
175 šećera
175 g mljevenih badema
1 žlica amareta
nekoliko kapi ekstrakta badema
2 limuna, fino naribana korica
šećer u prahu, po želji

Priprema:
zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a limove za pečenje obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi za miksanje umutite bjelanjke sve dok ne budu čvrstih vrhova. Dodajte šećer, bademe, amareto, ekstrakt te naribanu koricu, sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Žlicom zagrabite smjesu i oblikujte kuglice. Posložite ih na lim za pečenje i pripazite da kuglice budu dovoljno razdvojene. Pecite 20 do 25 minuta, dok ne poprime zlatno smeđu boju. Ostavite da se ohlade te po želji pospite šećerom u prahu prije posluživanja.