Ljetni comfort food često najbolje opisujemo kroz recepta za pripremu jela s ribom i plodovima mora, okusom svježih rajčica i odlične raznovrsne ideje za jela s tjesteninom. A kako te okuse spojiti u jedno jelo koje se može opisati kao hranjivo, ukusno, jednostavno za pripremu? Donosimo recept za pripremu špageta s inćunima i rajčicama, jela koje spaja savršenu dozu mora i slanog okusa, sočne rajčice te, po želji, okuse koji već na sam spomen asociraju na ljeto: kapare, limun, čili papričicu, svježe ribani parmezan... A kako se priprema? Lako! Donosimo osnovni recept koji možete doraditi po vlastitoj želji i okusima u kojima uživate

Sastojci:
400 g špageta
2 x 50 g inćuna u ulju
2 x 400 g nasjeckanih rajčica (pelati iz konzerve)
3 češnja češnjaka, smrvljene
1 žlica bijelog vinskog octa
1 žlica šećera
svježe mljeveni papar

Priprema:
Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri te u zagrijanu dodajte inćune zajedno s uljem. Razdvojite ih te usitnite s drvenom kuhačom te pirjajte 5 do 6 minuta. Dodajte usitnjeni češnjak te kuhajte minutu. Dodajte nasjeckane rajčice, ocat i šećer. Sve dobro promiješajte, začinite s paprom te ostavite da zavrije. Kuhajte uz povremeno miješanje na smanjenoj vatri oko 45 minuta. U međuvremenu skuhajte špagete prema uputama ali uz napomenu da ih kuhate minutu kraće. Prije nego isperete tjesteninu grabilicom zahvatite vodu od kuhanja tjestenine i dodajte umaku od rajčica. Dobro promiješajte. Tjesteninu isperite te dodajte u umak. Promiješajte te poslužite toplo. Po želji dodajte svježe ribanog parmezana, malo kapara i koju kap limuna.