Bruschette su odlično predjelo pa i glavno jelo, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci. Možemo se igrati s raznim dodacima, od rajčice do avokada, gljiva ili tapenade, no danas ćemo isprobati jednu drukčiju verziju i to onu u kojoj su glavne zvijezde - jagode. Iskoristit ćemo činjenicu da jagode još uvijek možemo naći na tržnicama pa će nam poslužiti umjesto rajčica za današnju verziju bruschetta. Trebat će nam još i maslac, bagete pecivo te malo kozjeg sira i začinskog bilja po želji. A sve će biti gotovo za 15 minuta. Provjerite!
Sastojci:
24 kriške francuskog bageta
1 žlica maslaca, omekšanog
2 šalice nasjeckanih svježih jagoda
¼ šalice bijelog šećera ili po potrebi
Malo kozjeg sira za posipanje po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu te svaku krišku bageta namažite s maslacem. Posložite kriške u veliki lim za pečenje te stavite u pećnicu na minutu ili dvije, da se lagano zapeče. Potom na svaku krišku žlicom stavite malo nasjeckanih jagoda, a zatim pospite jagode šećerom. Opet stavite u pećnicu dok se šećer ne karamelizira, 3 do 5 minuta. Poslužite odmah i po želji pospite s malo kozjeg sira.