Vikend za uživanje! Tako bi se mogao opisati mini vinski Festival koji će od 15. do 17. srpnja na zlatni otok Krk dovesti vinare iz Baranje, Erduta i Iloka – a sigurno privući i pažnju posjetitelja otoka i turista. Ideja festivala IN VINO VERITAS mogla bi se sažeti u krilatici "pobratimljeni u vinu", a iza nje je zamisao jačanja prijateljskih i poslovnih odnosa vinara s područja Baranje, Erduta i Iloka, s naglaskom na pobratimljene općine Punat i Tovarnik, kao i poslovnih subjekata, odnosno restorana i hotela s područja otoka Krka. U svom prvom izdanju, festival IN VINO VERITAS svojevsno je spajanje zelene i plave Hrvatske, a ne manje važno, prilika je to da se i domaćini, ali i gosti upoznaju s bogatstvom vinske ponude Hrvatske i da se zabave.

Ivana Kindl_trg zahvalnosti.jpg
StoryGourmet Press Posjetitelje očekuje i zabavni program

Koncept festivala IN VINO VERITAS rođen je još 2019., ali se iz već poznatih razloga nije održao ni 2020., a ni 2021. godine pa se ovogodišnje izdanje očekuje s velikim nestrpljenjem. Težnja je da festival bude prototip za buduća slična događanja u Puntu. Od petka 15. do nedjelje 17.srpnja u središtu ovog prekrasnog mjesta na Krku, pit će se najfinija vina. Ovoga puta pozvane su manje, obiteljske vinarije iz Baranje, Erduta i Iloka, njih šest - Vinarija Agris, Vinarija Kovats , Vina Papak, Vina Pinkert, Vina Siber i Vina/Podrum Szabo koje će u posebno uređenim kućicama na Trgu zahvalnosti točiti svoje vina.

Galerija TOŠ.JPG
StoryGourmet Press U Galeriji Toš održat će se edukativna vinska radionica 'Vinsko terroir Baranje'

Endre Kubik iz vinarije Pinkert održat će i edukativnu radionicu 'Vinski terroir Baranje' u Galeriji Toš uz kušanje ponajboljih vina koja ova regija nudi. TZ Punat organizira prodaju bonova, uz čaše za degustaciju vina, a izložena i kušana vina posjetitelji će moći kupiti izravno kod vinara. Vinari će svoja vina predstaviti i na večeri u obližnjem restoranu Bocoon, gdje je za subotu navečer (16. srpnja) predviđena svečana večera s tri slijeda.

in vino veritas.jpg
StoryGourmet Press