Kad bebe počnu jesti krutu hranu, često se nađemo u nedoumici što im pripremiti da bude prigodno za njihovu dob a ujedno ne samo zdravo nego i ukusno. iz tog se razloga nerijetko odlučujemo za muffine jer radeći ih možemo kombinirati razne sastojke a i zabavni su za izradu. Uostalom, možemo ih raditi skupa s djecom, uključiti ih na taj način u pripremu njihova (a i našeg) obroka od samog početka što će ih učiniti jako ponosnima.

Danas smo se odlučili za muffine sa špinatom - povrćem koje djeci nije baš omiljeno; no, ako ih uključimo u izradu muffina, svakako ćemo im približiti ideju da ih i pojedu, zar ne? Ovi muffini sadrže još i sir, jogurt te integralno brašno, a dobra su hrana i za bebe.

Sastojci:
200 g svježeg špinata
100 g cheddar sira, naribanog
1 žlica suhe majčine dušice
2 jaja
5 žlica grčkog jogurta
150 g glatkog bijelog brašna
150g integralnog brašna
3 žličice praška za pecivo
maslac

spinach-gc9ff304a7_1920.jpg
Pixabay 

Priprema:
Zagrijte pećnicu. Stavite špinat u multipraktik da se usitni, (pazite da se ne pretvori u pire) te ga dodajte u zdjelu zajedno s naribanim sirom i sušenom majčinom dušicom. Potom razbijte dva jaja u zdjelu i pomiješajte s jogurtom. Prosijte brašno i prašak za pecivo preko zdjele pa dobro promiješajte da se sjedine. Smjesom napunite kalupe za muffine koje ste prethodno namastili s maslacem i pecite 20-25 minuta. Pustite da se malo ohlade i poslužite.