Poznati vinski festival Vinski grad vraća se u Pulu, u Titov park od 14. srpnja do 07. kolovoza. Ljubitelji otvina i dobrog druženja u tom periodu moći će kušati fina vina iz svih hrvatskih regija s naglaskom na lokalne vinarije. Na ovogodišnjem Vinskom gradu u Puli predstavit će se tako istarkse vinarije Benvenuti, Cattunar, Pilato, Marčeta, Matić, Medea, Benazić, Bernobić, Rossi te IQ- Istrian Qaulity ( Kozlović, Capo, Fakin, Damjanić, Matošević, Tomaz, Zigante...). Iz ostatka Hrvatske predstavit će se vinarije DK - Dvanajščak Kozol, Štampar, Preiner, Cmrečnjak, Kopjar, Buhač, Kutjevo i Badel. Inozemnu ponudu čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, makedonska vinarija Tikveš, Klet brda i Jakonči vina.

DSC01780.jpg
StoryGourmet Press 

Za one koji još nisu počeli uživati u vinu, u ponudi će biti i miješana pića odnosno kokteli koje će pripremati House of prosecco and gin, te Marko Ristić iz udruge barmena Istarske županije Istrabarman. Osim navedenog moći će se još kupiti fina njemačka piva, prigodne plate sireva, te ostale gastro delicije koje će spremati Rougemarin, Picnic Mingle i Sugar Rush. 

IMG_8746.jpg
StoryGourmet Press 

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kn, a konzumacija se na svakoj kućici plaća karticom, odnosno unaprijed kupljenim kuponima kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne. Radno vrijeme festivala bit će od 19 sati do ponoći.