Škampi su morska poslastica, omiljeni odabir uz ribu, hobotnicu i tunu. Osim što je ova namirnica ukusna, ona je i ponos našeg Kvarnera jer je kvarnerski škamp nadaleko poznat po svojoj kvaliteti. Za istaknuti je kako su škampi nutritivno bogata te niskokalorična hrana, bogati su proteinima s malim udjelom masti. Može li bolje?! Može, jer znajući za sve kvalitete ovog morskog stanara podsjećamo na raznolike mogućnosti i tehnike pripreme škampa.
Kako kuhati škampe?
U velikoj posudi zakipite zasoljenu vodu. Dodajte svježe škampe, kuhajte ih 2 minute. Važno je da ne pretrpate posudu jer to utječe na kvalitetu kuhanja. A da je meso kuhano možete otkriti ukoliko je meso s donje strane repa promijenilo boju u bijelu.
Kako pržiti škampe?
Na većoj tavi zagrijte malo ulja, Dodajte škampe ujednom sloju te pecite 8 do 10 minuta uz povremeno okretanje. Dodajte komad maslaca te pecite još 2 minute. Poslužite uz svježe nasjeckan peršin.
Kako grilati škampe?
Na kratko, u vreloj zasoljenoj vodi blanširajte škampe. Blanširane prebacite u pripremljenu ledenu kupelj. Sklonite glave (sačuvajte ih za pripremu juhe ili temeljca), izvucite meso koje potom napiknite na gril štapiće. Ukoliko su štapići drveni ne zaboravite ih prije korištenja namočiti u vodi. Škampe začinite po želji te grilajte oko 2 minute sa svake strane.
Pripremljene škampe poslužite po želji uz odabrane priloge.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju