Danas nam je na repertoaru Labneh (Labaneh), sir od jogurta od mlijeka krava, deva, ovaca i koza, podrijetlom iz Libanona a koji se na sličan način priprema na cijelom Bliskom istoku. Radi se u obliku malih loptica koje se poslije mariniraju u maslinovom ulju i uz češnjak, začinsko bilje poput ružmarina, origana i estragona, čili papričica…
Mi ćemo raditi ‘homemade’ Labneh, odnosno napravit ćemo ga od grčkog jogurta te ga takvog poslužiti na tostu. Dobit ćemo tako osvježavajući doručak u libanonskom stilu kojem ćete se rado vraćati tijekom ovoih vrućih ljetnih dana.
Sve što nam treba za ovaj recept je šalica grčkog jogurta, prstohvat za’atara (ovaj začin možete nabaviti u bilo kojem dućanu sa začinima), šaka svježe nasjeckane mente i malo maslinovog ulja. Pokrit ćemo zdjelu papirnatim ručnicima ili gazom te dodati šalicu grčkog jogurta. Ostavit ćemo u hladnjaku preko noći da se ocijedi.
Gotovoj smjesi dodat ćemo još malo za’tara i mente, po želji polijte s još malo maslinovog ulja te poslužite uz tost ili domaće lepinjice. Ide odlično uz mini rajčice i masline. Prijatno!
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju