Volite li nove kombinacije na vašem tanjuru, ali i mediteranske okuse, pripremite odličnu salatu koja je svojevrsna verzija globalno popularne talijanske caprese salate. Caprese salata se priprema od svježe narezane mozzarelle i rajčica, a ukrašena s nekoliko listića bosiljka te začinjena s malo soli i maslinovim uljem odličan je prilog ljetnim zalogajima. A što će se dogoditi ukoliko rajčice zamijenite voćem, jer možda nemate zrele domaće rajčica, ili ih jednostavno ne volite? Pokušajte s breskvama, šljivama ili smokvama. Svaki ljubitelj svježih smokava dobro zna da je period dospijevanja smokava kratak, i da imamo sreće ukoliko uživamo kako u onim ranim tako i plodovima dospijelim u najtoplijim danima ljeta. Oduševljavaju sočnim i slatkim mesom, a doborodošle su na ljetnim stolovima kako svježe tako i kao sastavni dio slastica, kuhane, pečene, poslužene sa sirevima. Zato pripremite nepca, kušajte kakvog je okusa kombinacija smokava i omiljene mozzarelle, jer donosimo recept.
I ne zaboravite, količina sastojaka ili broj koraka u receptu jednostavnom za pripremu motivacija su za pripremu odličnih zalogaja bez obzira na vaše kulinarsko iskustvo. A mozzarellu po želji jednostavno možete zamijeniti burratom ili sirom po želji.

Caprese salata sa smokvama
Sastojci (za 4 osobe):

220 g mozzarelle (ukoliko ste u mogućnosti odaberite buffalo mozzarellu)
220 g svježih smokava, narezanih na četvrtine
listići svježeg bosiljka
krupna sol
svježe mljeveni papar
maslinovo ulje

Priprema:
Narežite rashlađenu mozzarellu na kriške te posložite sir na tanjur za posluživanje. Narezane smokve rasporedite preko sira, dodajte malo soli i papra. Dodajte maslinovog ulja, ne štedite. Poslužite.