Čokolada i tikvica u istom receptu na prvu ne zvuči baš privlačno, zar ne? Ipak, riječ je o odličnoj kombinaciji - spajamo ih u receptu za vlažni, ukusni kruh koji će voljeti i djeca. Ovaj recept odličan je način kako iskoristiti sezonu tikvica koja još traje ali i kako biti siguran da ih i djeca jedu! Čokolada i ekstra začini malo će zamaskirati djeci često neprivlačan i bezličan okus tikvica pa se nemojte čuditi ako traže repete.
Za ovaj recept treba vam oko sat i pol, odnosno pola sata pripreme i oko sat vremena pečenja.

Sastojci:
2 kvadrata nezaslađene čokolade
3 jaja
2 šalice bijelog šećera
1 šalica biljnog ulja
2 šalice naribanih tikvica
1 žličica ekstrakta vanilije
2 šalice višenamjenskog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
1 žličica mljevenog cimeta
¾ šalice poluslatkih komadića čokolade

profimedia-0580289639.jpg
Profimedia 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Lagano namastite dva kalupa za kruh srednje veličine. U zdjelu stavite čokoladu te je ubacite u mikrovalnu dok se čokolada ne otopi. Povremeno promiješajte dok čokolada ne postane glatka. Zatim u velikoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer, ulje, naribane tikvice, vaniliju i čokoladu; dobro istucite. U brašno umiješajte sodu bikarbonu, sol i cimet. Ubacite komadiće čokolade. Ulijte tijesto u pripremljene kalupe za kruh. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60 do 70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu štruce ne izađe čista. Prijatno!