U Grčkoj je maroulosalata jedna od najčešćih salata koja se uglavnom poslužuje uz pečeno meso ili meso s roštilja. Popis sastojaka je jednostavan ali nemojte da vas zavara - maroulosalata je lagana, hrskava, osvježavajuća salata puna okusa. Trik leži u tome da se zelena salata gotovo isjecka, a ne da se trga na velike komade a poseban okus daje i svježi kopar. Uostalom, provjerite recept u nastavku.
Sastojci:
1 glavica rimske salate
6 komada mladog luka, sitno narezanog
½ šalice nasjeckanog svježeg kopra
4 žlice maslinova ulja
2 žlice crvenog vinskog octa
sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
Priprema:
Rimsku salatu operite i osušite. Položite lišće na dasku za rezanje i uzdužno ga narežite na trakice. Prebacite salatu u veliku zdjelu, dodajte mladi luk, kopar, maslinovo ulje, ocat, sol i papar; miješajte dok se dobro ne sjedini. Ulje, ocat i začine prilagodite ukusu. Poslužite uz meso s roštilja ili pečenku.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju