U Grčkoj je maroulosalata jedna od najčešćih salata koja se uglavnom poslužuje uz pečeno meso ili meso s roštilja. Popis sastojaka je jednostavan ali nemojte da vas zavara - maroulosalata je lagana, hrskava, osvježavajuća salata puna okusa. Trik leži u tome da se zelena salata gotovo isjecka, a ne da se trga na velike komade a poseban okus daje i svježi kopar. Uostalom, provjerite recept u nastavku.
Sastojci:
1 glavica rimske salate
6 komada mladog luka, sitno narezanog
½ šalice nasjeckanog svježeg kopra
4 žlice maslinova ulja
2 žlice crvenog vinskog octa
sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
Priprema:
Rimsku salatu operite i osušite. Položite lišće na dasku za rezanje i uzdužno ga narežite na trakice. Prebacite salatu u veliku zdjelu, dodajte mladi luk, kopar, maslinovo ulje, ocat, sol i papar; miješajte dok se dobro ne sjedini. Ulje, ocat i začine prilagodite ukusu. Poslužite uz meso s roštilja ili pečenku.