Volite li slatkasti okus kraljice jeseni, budneve, a uživate i u cheesecakeu, predlažemo vam da pripremite jesensku poslasticu bez da uključite pećnicu. Obožavana butternut tikva, kuhana, usitnjena te pomiješana s krem sirom osnova je ovog kolača koji osvaja izgledom te okusom. Podloga za pripremu je klasična, od keksa, a za istaknuti je kako su u ovoj kombinaciju dobrodošli speculaas tip keksića koji će svojom aromom obogatiti okus torte.

Cheesecake od bundeve
Sastojci:
Podloga:
200 g keksa digestive
50 g maslaca

Krema:
300 g kuhane bundeve
malo cimeta i muškatnog oraščića
100 g šećera u prahu
300 g krem sira
200 ml vrhnja za šlag

Priprema:
Kalup za tortu obložite s papirom za pečenje. Kekse usitnite, maslac otopite i prelijte preko keksa. Pomiješano rasporedite na dno kalupa i dobro utisnite. Odložite u hladnjak na pola sata kako bi se podloga stisnula. Za to vrijeme pripremite pire od tikve I to tako da tikvu ogulitem narežete, skuhate te kuhanu izmiksate u pire. Umutite šlag. Pomiješajte sir I šećer u prahu u glatku smjesu pa dodajte pire od bundeve, začine te šlag. Važno je sve sastojke dobro povezati u glatku smjesu. Kremu prebacite na podlogu, sve dobro poravnajte i odložite u hladnjak na minimalno sat vremena.