Pečena piletina je većini omiljeno jelo. Lako se priprema - ne zahtjeva puno vremena ni truda a rezultat je ukusan i sočan obrok. No, ono što je isto dobro s piletinom, što dopušta igranje sa ostalim sastojcima i začinima jer se slaže s većinom njih. Danas ćemo zato piletinu kombinirati sa šljivama, voćem čija sezona traje još kratko i to ćemo iskoristiti. Dakle, ako vam je ostalo šljiva od zimnice a pogotovo ako imate već napravljenog džema od šljiva, ovo je recept za vas. Provjerite ga u nastavku!
Sastojci:
Pileći zabatak 2 komada
4 velike šljive, prepolovljene
Maslinovo ulje
Za umak od šljiva:
1 šalica džema od šljiva
1.5 žlica crvenog vinskog octa
1.5 žlica češnjaka, nasjeckanog
1.5 žlica luka, sitno nasjeckanog
1/4 pune žličice naribanog đumbira
1.5 žlica smeđeg šećera
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za umak u manjoj posudi. Kuhajte na laganoj vatri dok ne postane pjenušavo i gusto. Premažite šljive umakom na strani rezova i ostavite sa strane.
Premažite grill tavu maslinovim uljem i pecite piletinu dok ne ostanu lijepi tragovi pečenja. Potom premažite piletinu umakom od šljiva i prebacite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pustite da se peče dok piletina ne bude gotova, ovisno o količini mesa. Izvadite piletinu i ostavite da odmori. Dok se piletina odmara, pecite šljive na grill tavi oko dvije minute sa svake strane da dobiju lijepe tragove pečenja. Poslužite uz prilog po želji.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.