Pečena piletina je većini omiljeno jelo. Lako se priprema - ne zahtjeva puno vremena ni truda a rezultat je ukusan i sočan obrok. No, ono što je isto dobro s piletinom, što dopušta igranje sa ostalim sastojcima i začinima jer se slaže s većinom njih. Danas ćemo zato piletinu kombinirati sa šljivama, voćem čija sezona traje još kratko i to ćemo iskoristiti. Dakle, ako vam je ostalo šljiva od zimnice a pogotovo ako imate već napravljenog džema od šljiva, ovo je recept za vas. Provjerite ga u nastavku!

Sastojci:
Pileći zabatak 2 komada
4 velike šljive, prepolovljene
Maslinovo ulje
Za umak od šljiva:
1 šalica džema od šljiva
1.5 žlica crvenog vinskog octa
1.5 žlica češnjaka, nasjeckanog
1.5 žlica luka, sitno nasjeckanog
1/4 pune žličice naribanog đumbira
1.5 žlica smeđeg šećera

plums-ge7ab500be_1920.jpg
Pixabay 

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za umak u manjoj posudi. Kuhajte na laganoj vatri dok ne postane pjenušavo i gusto. Premažite šljive umakom na strani rezova i ostavite sa strane.
Premažite grill tavu maslinovim uljem i pecite piletinu dok ne ostanu lijepi tragovi pečenja. Potom premažite piletinu umakom od šljiva i prebacite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pustite da se peče dok piletina ne bude gotova, ovisno o količini mesa. Izvadite piletinu i ostavite da odmori. Dok se piletina odmara, pecite šljive na grill tavi oko dvije minute sa svake strane da dobiju lijepe tragove pečenja. Poslužite uz prilog po želji.