Pečena piletina je većini omiljeno jelo. Lako se priprema - ne zahtjeva puno vremena ni truda a rezultat je ukusan i sočan obrok. No, ono što je isto dobro s piletinom, što dopušta igranje sa ostalim sastojcima i začinima jer se slaže s većinom njih. Danas ćemo zato piletinu kombinirati sa šljivama, voćem čija sezona traje još kratko i to ćemo iskoristiti. Dakle, ako vam je ostalo šljiva od zimnice a pogotovo ako imate već napravljenog džema od šljiva, ovo je recept za vas. Provjerite ga u nastavku!
Sastojci:
Pileći zabatak 2 komada
4 velike šljive, prepolovljene
Maslinovo ulje
Za umak od šljiva:
1 šalica džema od šljiva
1.5 žlica crvenog vinskog octa
1.5 žlica češnjaka, nasjeckanog
1.5 žlica luka, sitno nasjeckanog
1/4 pune žličice naribanog đumbira
1.5 žlica smeđeg šećera
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za umak u manjoj posudi. Kuhajte na laganoj vatri dok ne postane pjenušavo i gusto. Premažite šljive umakom na strani rezova i ostavite sa strane.
Premažite grill tavu maslinovim uljem i pecite piletinu dok ne ostanu lijepi tragovi pečenja. Potom premažite piletinu umakom od šljiva i prebacite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pustite da se peče dok piletina ne bude gotova, ovisno o količini mesa. Izvadite piletinu i ostavite da odmori. Dok se piletina odmara, pecite šljive na grill tavi oko dvije minute sa svake strane da dobiju lijepe tragove pečenja. Poslužite uz prilog po želji.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju