Old Fashioned je klasik među koktelima. Radi se od viskija, šećera, bitera i kore naranče (ili višnje) za ukras i idealan je izbor za ljubitelje viskija. No, danas ćemo predstaviti maleni zaokret u tradicionalnoj recepturi koji je vrlo jednostavan za napraviti, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a rezultat je vrlo sofisticiran okus. Koristit ćemo sezonske začine te javorov sirup umjesto šećera pa će ovaj jesenski Old Fashioned dobiti dodatnu punoću i toplinu, baš na vrijeme za prohladne večeri. Evo što vam sve treba…

Za infuziju burbona:
2 šalice burbona
1 cijeli zvjezdasti anis
2 cijela štapića cimeta
12 cijelih klinčića
1 mahuna vanilije, razrezana po dužini
Za koktel:
2 žličice javorovog sirupa
1 žličica vode
4 crtice aromatičnog bitera
60 ml infuziranog burbona
Led
kora od naranče

Priprema:
Prvo treba infuzirati burbon - ulijte ga u staklenu posudu s poklopcem i dodajte začine. Ostavite da se infuzira 24 sata, povremeno mućkajući. Procijedite burbon u čistu staklenku. (To je dovoljno za 8 koktela).
Kad radite koktel, dodajte javorov sirup, vodu i biter na dno čaše, dodajte led i infuzirani burbon i miješajte oko 30 sekundi. Protrljajte komadić narančine kore oko ruba čaše i ubacite ga u koktel te poslužite.