U kuhinji omiljene zagrebačke gastro lokacije Broom 44 na Dolcu, predstavljen je osvježeni izgled 24 Kitchen kanala uz proslavljenog hrvatskog chefa, Davida Skoku. Kao prvi domaći kuhar na najpoznatijem europskom gastro kanalu, Skoko je ušao u društvo celebrity chefova kao što su Gordon Ramsey i Jamie Oliver, o čemu je, kako sam priznaje, mogao samo sanjati. 'Dobio sam nevjerojatnu priliku da predstavim domaća jela puno šire od hrvatskih granica i to mi je otvorilo brojne nove mogućnosti u ovome poslu, koji je ujedno i moj život', kaže Skoko.

24 Kitchen - David Skoko
24Kitchen 24 Kitchen - David Skoko
24 Kitchen, Broom 44
24Kitchen 24 Kitchen, Broom 44

24 Kitchen - David Skoko.jpg
24Kitchen 24 Kitchen - David Skoko

Kao što i ostali kuhari u emisijama 24 Kitchena nastoje promovirati lokalna jela kroz koja ujedno promoviraju i kulturu svoje zemlje, tako i Skoko bira lako dostupne namirnice za svoje gastro rapsodije. Ovaj put nam je ribarev sin pripremio novi recept s ražom i palentom.

Raža u toču s hrskavom palentom i kremom od kukuruza šećerca (za 4 osobe)

Raža u toču s hrskavom palentom i kremom od kukuruza šećerca
24Kitchen Raža u toču s hrskavom palentom i kremom od kukuruza šećerca

Sastojci:

1kg krila raže
200g palente
200g kukuruza šećerca u zrnu 
Raštika, dva lista
500g luka
300g korjenastog povrća 
250g mlijeka
100g maslaca
200 ml vina
150g maslinovog ulja 
250g ulja za prženje 
50ml brandyja
Sol
Papar
50ml soja sosa
Ružmarin
Lovor
1 čajna žličica kurkume 

Priprema:
Otkostite meso raže i zarolajte filete. Skuhajte palentu unaprijed da se ohladi, pa ju ohlađenu narežite i pržite u ulju dok ne dobije hrskavu koricu.
Od ostataka raže i narezanog korjenastog povrća, lovora i ružmarina (po želji) napravite temeljac tako da prvo pet minuta zapržite sve sastojke i deglazirate ih s brendijem. Podlijte s 500 ml vode, dodajte soja-sos i kuhajte 15 minuta.
Kratko prokuhati šećerac u mlijeku. U stolni blender stavite 50 g maslaca, ocijeđeni kukuruz, malo kurkume, sol i papar. Dobro izblendati dok se ne dobije pasta. Pastu protisnuti kroz fino sito da se dobije krema.
Napravite čips od raštike tako da odrežete vrhove listova i popržite ih u ulju na nižoj temperaturi, do 130 stupnjeva.
U širokoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk. Dodati malo soli da brže omekša. Na tavu položiti zarolane filete. Ne okretati! Kada se rolice malo zalijepe za tavu podlijte s vinom. Čim alkohol ispari podlijete s malo temeljca. Dodati narezanog 50 g maslaca. Kada se maslac otopi, žlicom kupati rolice umakom od vina, temeljca i maslaca dok se umak ne zgusne. Po potrebi dodavati temeljac i začiniti po svom guštu. Servirajte na kremi od šećerca s hrskavom palentom te na kraju prelijete žlicom umaka i garnirajte s čipsom od raštike.

Dobar tek želi vam David Skoko!