Sangrija nije samo za vruće ljetne dane. Jabukovača i slatko bijelo vino u kombinaciji stvaraju voćnu i laganu sangriju koju vrlo lako možemo prilagoditi i jesenskoj sezoni. Uz dodane okuse naranče, cimeta i brusnice, ova sangrija od jabukovače svježa je i hladna poput sunčanog jesenskog popodneva. Isprobajte recept i uživajte ovaj vikend u bojama i aromama jesenske sangrije.
Sastojci:
2 jabuke
1 naranča
pola šalice brusnica
trećina šalice zrna šipka
750 ml slatkog bijelog vina
pola šalice votke
4 šalice jabukovače
pola žličice cimeta
1 žličica đumbira
1 šalica mineralne ili soda vode
Priprema:
Jabuke ogulite i nasjeckajte, skupa s korom. Naranču tanko narežite. U veliki vrč dodajte nasjeckane jabuke, kriške naranče, zrna šipka i cijele brusnice. U vrč ulijte vino, votku i jabukovaču. Dodajte cimet i đumbir. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Ostavite sangriju u hladnjaku na 2 do 24 sata (što dulje to bolje za okuse). Neposredno prije posluživanja sangrije, dodajte gaziranu vodu i promiješajte. Poslužite hladno ili s ledom. Po želji ukrasite kriškama jabuka i štapićima cimeta.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju