Naš današnji prijedlog za ručak su pljeskavice od lososa, savršen obrok tijekom radnog tjedna kad nam obaveze ne dopuštaju komplicirana jela. Za ovaj ćemo ručak koristiti losos iz konzerve ali i zeleni luk, kopar i limun koji se pomiješaju kako bi dodali jarku aromu. Pljeskavice od lososa mogu se poslužiti s kriškom limuna ili s malo majoneze ili tartar umaka. Zaokružite obrok jednostavnim prilogom poput salate i uživajte u ovom ukusnom ali i zdravom brzom obroku!

Sastojci:
1 konzerva lososa, ocijeđena od svega osim 2 žlice tekućine,
1 velika kriška kruha, uklonjena korica, narezana (1 šalica, 50 g)
3 žlice zelenog luka, nasjeckanog
1 srednji češanj češnjaka, samljeven
1 žlica svježeg kopra, nasjeckanog, ili 1 žličica osušenog
3 žlice mljevene zelene paprike
1 žlica brašna
1 veliko jaje
1/2 žličice slatke paprike
1 žličica sitno naribane korice limuna
2 žličice soka od limuna
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol i papar

profimedia-0725102706.jpg
Profimedia 

Priprema:

U velikoj zdjeli lagano pomiješajte losos (uključujući 2 žlice tekućine iz konzerve), kruh, zeleni luk, češnjak, kopar, papriku, brašno, jaje, papriku, koricu limuna, limunov sok, sol i papar. Oblikujte osam pljeskavica, pokrijte ih i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta (ili najviše nekoliko sati) da se stegnu. Kad su spremi za pečenje, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri u velikoj tavi. Pecite pljeskavice dok lijepo ne porumene s obje strane, oko tri do četiri minute po strani. Poslužite s majonezom i salatom sa strane.