Ako volite Negroni, onda ćete voljeti Boulevardier! Ovaj koktel radi se od Camparija, slatkog vermuta i viskija umjesto gina. Zapravo, možemo reći da je ovo Negroni na jesenski način - malo topliji, malo pikantniji i fantastičan za pijuckanje u hladnim večerima.

No, prije nego vam predstavimo recept, napišimo par riječi o povijesti ovog koktela. Naime, godine 1927. mladi američki pisac po imenu Erskinne Gwynne preselio se u Pariz kako bi pokrenuo književni časopis. Nazvao ga je The Boulevardier a isto je ime dao koktelu koji je napravio (i često pio) u Harry's New York Baru. Taj se koktel sastojao se od jednakih omjera viskija, Camparija i slatkog vermuta, dakle bio je to Negroni samo s viskijem umjesto gina. Valja napomenuti i da iako je Negroni nešto stariji od Boulevardiera, nije poznato je li Gwynne znao za Negroni prije nego je osmislio svoj Boulevardier.

profimedia-0541884752.jpg
Profimedia 

Ako smo vas zainteresirali za ovaj koktel, evo kako ga možete napraviti kod kuće!

Sastojci:
60 ml viskija
30 ml slatkog (talijanskog) vermuta
30 ml Camparija
Led
Narančina kora za ukras, po želji

Priprema:
Stavite sve sastojke u čašu za miješanje. Dodajte led i miješajte 30 sekundi. Ostavite da odstoji 30 sekundi, a zatim procijedite u čašu s ledom. Ukrasite narančinom koricom.