Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUZANA MOJ TRENER: 'Smatram da se šetnjama i pravilnom prehranom može smršaviti, no nakon nekog vremena...'

Autor Ena Domić

Suzana Moj Trener motivira nas na šetnje vikendom te kako ih učiniti dobrim treningom.

 Suzana Moj Trener Izvor: Instagram

Naša fitness suradnica Suzana Štimac, Suzana Moj Trener, poznata je kao jedna od najpopularnijih zagrebačkih trenerica te velika motivatorica.

Nakon što nam je nedavno otkrila zašto misli da je bolje vježbati ujutro, zamolili smo je da nam savjetuje kako se pokrenuti vikendom, ako nismo zagovornik teretane na slobodne dane te kako šetnju učiniti treningom.

Story: Što predlažeš svojim vježbačima ako im se ne da vježbati vikendom?

Uvijek zrak i provesti što više vremena na otvorenom. Svakako kroz tjedan previše vremena provodimo u zatvorenom, tako da bi svima preporučila da vikende iskoriste za hodanje, planinarenje, bilo kakvu aktivnost na otvorenom koja nam daje puno benefita, od D vitamina koji nam je potreban za dobar imunitet do boljeg raspoloženja. Pokrenite se, sve je bolje od ležanja na kauču.

Povezane vijesti

Story: Što je najgore što mogu napraviti za sebe vikendom?

Izlazak petkom uz dosta alkohola, pa subota ručak i ležiš pola dana pa navečer opet izlazak i alkohol, ne dođeš do utorka sebi. Šalu na stranu, treba koji puta izać, zabavit se, opustit se, ali naći mjeru u tome. Balans je najbitniji u svemu, nije loše ni uzet vikend za provest u krevetu, ali opet naći balans. Najgore od svega je ležat, jest i razmisljat kako je sve loše i kako ništa ne valja.

Story: Kako šetnju učiniti dobrim treningom?

Ako je šetnja - nije trening, ali ako malo ubrzamo korak, još uz to malo aktivnije radimo rukama, dobili smo jedan dobar cardio trening. Uzmite štapove u ruke i uključili ste i rad mišića gornjeg dijela tijela. Zamjenite ispijanje kave s prijateljicom kvalitetnom šetnjom i obje ćete za sebe i svoje zdravlje učiniti nešto dobro, a stignete se i ispričati. Ja osobno vrlo često poslovni sastank dogovorim uz hodanje jer mi je sjedenje u kafiću besmisleno.

Story: Koje su tvoje omiljene rute za šetnje i koliko je 'dovoljno'?

Moja omiljena i svakodnevna ruta za hodanje je oko Jarunskog jezera. Koliko je dovoljno ovisi o tome koliko smo inače aktivni, koliko godina imamo, kilaža… ima dosta čimbenika koji to određuju, ali svjetska zdrastvena organizacija preporuča od 7 do 10 tisuća koraka u kontinuitetu dnevno. Ja osobno pređem oko 12 do 13 tisuća i za to se jako borim jer oduzme sat, sat i pol vremena kojeg mi ionako fali kroz dan.

Story: Smatraš li da se šetnjama i pravilnom prehranom može smršavjeti ili zategnuti? Ima onih koji vjeruju u to te ti to pitanje znaju i postaviti u tvojim Q&A na Instagramu...

Smatram da se šetnjama i pravilnom prehranom može smršaviti. To svakako preporučam osobama koje imaju problem s viškom kilograma jer su šetnje manje opterećujuće za zglobove te se uz njih i pravilnu prehranu zasigurno može smršaviti. No nakon nekog vremena trebali bi ubaciti intenzivniji oblik fizičke aktivnosti kako bi se tijelo zategnulo i mišići dodatno oblikovali. U svakom slučaju, bilo kakva vrsta aktivnosti je dobra za naše zdravlje, a i izgled.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image