Nikad više se nije pričalo o prehrani, no postoje brojne zablude koje mnoge ljude zbunjuju.
Nerijetko se događa da osoba koja vodi računa o tome što jede ipak dobiva na težini. Naime, za vitku liniju nije dovoljno samo brojanje kalorija nego je važno i kako kombinirate namirnice, ali i kako utječu na vaše tijelo.
Također, iznenadit će vas činjenica da pojedine itekako zdrave namirnice mogu nanijeti našem organizmu više štete nego koristi. Vjerovali ili ne, jedna od njih je mlijeko.
Prisutno je u obrocima koje ljudi svakodnevno konzumiraju, ali nisu ni svjesni koliko može pospještiti stvaranje masnih naslaga na trbuhu koje se, čini se, najteže skidaju.
Većina proizvoda od mlijeka sadrži određenu količinu šećera - laktozu koja zahtijeva jedinstveni enzim laktazu kako bi se probavila. Nutricionisti ističu da samo u 250 mililitara mlijeka ima 15 grama laktoze što je previše i za osobe koje nemaju apsolutno nikakvih problema s probavom.
Kada unosite u sebe previše mlijeka, ili u slučaju da vam nedostaje laktaze, šećeri će ostati neprobavljeni i u tankom crijevu i započet će njihova fermentacija. Za ovaj proces neophodna je voda, a ona se crpi iz crijeva te može doći i do zatvora. To će rezultirati pojavom nadutosti dok će se višak šećera pretvoriti u masne naslage.
Kako se riješiti masnih naslaga?
Najbitnije je od svega da osluškujete svoje tijelo. Jedite kada ste zaista gladni, ne iz dosade. Imajte ujednačen ritam spavanja kako bi se sagorijele masti i obuzdala želja za grickanjem.
Zbog pogrešnog odabira hrane tijekom dana i neredovitog spavanja, naš organizam pada u zamku - želja za hranom je mnogo veća i tada ste zarobljeni u ciklusu taloženja masti. Želja za jelom postaje neodoljiva zbog stalnog protoka hormona.