Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JELENA ĐOKOVIĆ BORI SE SA SVE RAŠIRENIJOM BOLESTI: 'Mislila sam da sam superžena, to me uništilo'

Jelena Đoković godinama se bori s bolesti o kojoj otvoreno govori i podiže svijest.

 Jelena Đoković bori se s anksioznošću Izvor: Instagram

Jelena Đoković (36) često dijeli svoje mišljenje i prehrambene navike na društvenim mrežama, a zdravlje je jedna od tema o kojoj je govorila za medije.

Supruga Novaka Đokovića također priča o roditeljstvu i nekim svakodnevnim problemima te je progovorila i anksioznosti.

'Ponekad sam se osjećala preopterećeno što je mnogo utjecalo na moje rezultate i otvorenost za nova iskustva, učenje i prijateljstva. Anksioznost i stres nisu šala', istaknula je svojedobno.

Jelena se pridružila i ekipi stručnjaka koji se bavi ovom sve raširenijom bolesti kod mlađih generacija.

'Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i djece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da se moram posvetiti sebi', ispričala je za srpski Story.

Zbog toga se nadmetala i s Novakom.

'Bit će hrabro od mene što ovo kažem pred milijunima, ali pokušavala sam se takmičiti s Noletom. Mislila sam da ne dobivam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini. Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportaša, kako trebaju izgledati i ponašati se. Nekada me je boljelo što sam prepoznata samo kao njegova supruga, sad to nosim s ponosom', objasnila je Jelena.

Jelena je svojedobno u emisiji Grahama Bensingera gostovala s Novakom i pričala o majčinstvu te koliko ju je promijenilo. On tada nije isključio mogućnost proširenja njihove obitelji i da dobiju još djece uz sina Stefana (7) i kćer Taru (4) dok je ona imala drukčiji odgovor.

'Posvećena sam djeci i dajem im se u potpunosti. I Novak mi je kao dijete, traži puno pozornosti. Imam pune ruke posla, mislim da mi više ne treba. Neću reći ne ako nam to život donese, ali reći ću da bi moj izbor bio ne', objasnila je i spomenula da se borila s anksiznošću jer je sebe stavila u drugi plan radi supruga i majčinske uloge.

'Djeca bi trebala nadmašiti roditelja, ali uplašila sam se kako će netko nadmašiti Novaka. On je sad već povijesna ličnost, kako ću odgojiti dijete koje će to nadmašiti? Bila sam anksiozna, to me uništilo. Uništilo je moju sliku o sebi', priznala je Jelena.

Inače, liječnici kažu da je anksioznost ili tjeskoba odgovor na stres te se sve češće javlja u modernom društvu. Osjećaj nesigurnosti, straha ili brige u stresnim trenucima je sasvim normalna pojava, no kada krene utjecati na kvalitetu života, to dovodi do neravnoteže. 

Više fotografija Jelene i Novaka pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image